Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: За 2020 та 5 місяців цього року Департамент фінансового контролю КМДА здійснив 56 аудитів і перевірок на комунальних підприємствах та в структурних підрозділах КМДА

16 червня 2021 року, 11:32

За 2020 та 5 місяців цього року Департамент фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 56 аудитів і перевірок у структурних підрозділах КМДА та на комунальних підприємствах. Всі матеріали, де були виявлені порушення, передали до правоохоронних органів. Загалом за кілька останніх років місто здійснило майже 400 таких аудитів.  Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час засідання Колегії КМДА, де заслухали доповідь директорки Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксани Колтик про дотримання фінансово-бюджетної дисципліни підприємствами, установами та організаціями комунальної форми власності міста Києва, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету.

«Тільки що ми почули звіт Департаменту аудиту за минулий рік та за 5 місяців цього року. Як бачимо, здійснили за цей час 56 аудитів у структурних підрозділах КМДА та на комунальних підприємствах міста. Усі матеріали, де були виявлені порушення, передали до правоохоронних органів для відповідного реагування. Зазначу, що за кілька останніх років загалом ми здійснили майже 400 аудитів і перевірок. І робимо їх системно – саме для того, щоб боротися з корупцією і упереджувати її. Далі – справа за правоохоронцями, які мають дати правову оцінку виявленим нами фінансовим порушенням та організаційним недолікам», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зауважив, що більшість масових обшуків, які відбуваються протягом останнього місяця, – саме на тих підприємствах, об’єктах та в підрозділах КМДА, матеріали за якими місто передало правоохоронцям. Мер зазначив, що столична влада розраховує на звіт правоохоронних органів, щодо розгляду всіх цих матеріалів.

«Міська влада завжди налаштована на ефективну співпрацю з правоохоронцями. Тому дивно виглядає, коли на маніпуляції та «хайп» перетворюють наші звернення і результати наших перевірок. Де тоді така ж завзятість та інформація, наприклад, щодо «Великого будівництва»?! Чи там нічого не перевіряють? Якщо ми говоримо про справедливість і закон. Повертаючись до інформації, яку ми сьогодні тут заслухали, хочу наголосити керівникам комунальних підприємств та підрозділів КМДА: зверніть увагу на організацію роботи підпорядкованих вам структур! Ще раз підкреслю: покривати ніхто нікого не буде! Матеріали – в правоохоронців. І за результати своєї роботи будете відповідати за законом!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]