Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав Київраду створити «Центр допомоги учасникам АТО» та «Муніципальну охорону»

06 липня 2017 року, 14:58

 

Київрада повинна ухвалити рішення про створення «Центру допомоги учасникам АТО», який опікуватиметься проблемами демобілізованих бійців, а також про «Муніципальну охорону». Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час сесії Київради.

«Центр допомоги учасникам АТО» – це буде структура, яка за принципом єдиного вікна – від імені міста – збиратиме та допомагатиме вирішити всі проблемні питання демобілізованих учасників АТО. І ветеранам не треба буде витрачати час і нерви, звертаючись до десятків різних служб», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва додав, що установа також матиме два нових напрями роботи. Йдеться про взаємодію із ветеранськими та волонтерськими організаціями та співпрацю з іншими органами влади і місцевого самоврядування.

Київський міський голова зауважив, що організувати роботу такого центру столична влада зможе з мінімальним штатом працівників, а її директора оберуть на конкурсі.

«Хочу зазначити, що в європейських країнах аналогічні установи є і працюють ефективно», – додав Віталій Кличко.

Мер також закликав Київраду розглянути проект рішення про створення комунального підприємства «Муніципальна охорона». 

«Ми всі розуміємо, що майно територіальної громади Києва, яке перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій, закладів потребує захисту та постійної охорони. Із метою забезпечення ефективної охорони комунального майна пропонується створити комунальне підприємство, яке надаватиме, на конкурсних засадах, послуги охорони як суб’єктам комунальної власності, так і іншим суб’єктам господарювання на підставі отриманої у встановленому порядку ліцензії», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]