Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко запалив вогні на Головній ялинці країни

19 грудня 2017 року, 20:59

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у церемонії запалювання вогнів на головній новорічній ялинці на Софійській площі у Києві. У церемонії також взяла участь дружина президента Марина Порошенко.

Мер Києва наголосив, що у чудове та велике свято – День Святого Миколая – традиційно на площі перед Софією столиця розпочинає новорічні святкування.

Він зауважив, що Святий Миколай цьогоріч приніс справжнє відчуття свята – багато снігу. «У Києві насипало багато снігу і є відчуття справжнього Нового року. Але і багато роботи у міської влади, бо дороги треба чистити», – пожартував Віталій Кличко.

Мер Києва привітав українців із прийдешніми новорічними святами та побажав миру, здоров’я, наснаги і успіхів. «Вірте в себе, вірте в своє місто, вірте в Україну», – додав Віталій Кличко.

Він зазначив, що вогні на головній ялинці на Софійській площі запалили, за традицією, вже четвертий рік поспіль. Цьогоріч ялинку привезли з Івано-Франківщини. І вона рекордної висоти – 29 метрів, а вік дерева – 91 рік. Ялинку прикрашають 500 ліхтариків і вперше іграшки підсвічуються. А ще на ній понад 3,5 км неонових гірлянд. І набагато більше їх пішло на інсталяцію «зоряне небо» – 33 км. Щодня колір гірлянд змінюватиметься, а в новорічну ніч ялинка засяє різними кольорами.

Цьогорічні новорічно-різдвяні святкування у столиці проходитимуть під гаслом «НеоРік на Софії».  Святкові локації працюватимуть з 16 грудня по 14 січня.

Усі локації зимового містечка тематично об’єднані барвами неонового світла – його територію прикрашатиме 80 км ілюмінації.

У сквері біля Володимирського проїзду вперше в Україні пройде Фестиваль Ілюмінацій. Тут встановлено 38 арт-об'єктів, які привезли з різних країн: Франції, Греції, Польщі та України. Також створені арт-об'єкти за мотивами творчості Марії Приймаченко.

Михайлівська площа залишиться країною дитячих розваг. Тут функціонуватиме резиденція Святого Миколая, колесо огляду, київська карусель та велика тюбінгова гірка (довжина – 80 м, висота – 12 м).

Цього року організатори зменшили кількість будиночків зони фуд-корту до 65. Облаштовано криті та комфортні зони уздовж лінії фуд-корту, які захищатимуть відвідувачів від опадів. На головній сцені виступатимуть популярні українські хедлайнери та естрадно-симфонічні оркестри.

22 грудня на Софійській площі відбудеться закриття Року Японії в Україні.

Загалом програма містить 15 новорічних проектів, у рамках яких відбудеться щонайменше 40 різноманітних акцій, концертів і заходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]