Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко запалив вогні на головній ялинці країни (+фото)

19 грудня 2020 року, 21:02

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у церемонії запалювання вогнів на головній новорічній ялинці, встановленій на Софійській площі у Києві.

Мер Києва зазначив, що в День Святого Миколая, традиційно, на площі перед Софією столиця розпочинає новорічні святкування.

«У свято Миколая-Чудотворця ми всі – і діти, і дорослі, очікуємо дива. Ми загадуємо бажання і віримо, що вони здійсняться. І це обов’язково станеться! Треба вірити в свою мрію і йти до неї. Зневіра – не наш шлях! Тому давайте сьогодні разом загадаємо усім нам, нашій країні, миру і процвітання!» – наголосив Віталій Кличко.

Мер закликав киян та гостей столиці подякувати захисникам України, які сьогодні боронять державу на сході країни. А також подякувати медикам, які й у свята та вихідні продовжують працювати і рятувати здоров’я і життя людей.

«Я думаю, нам усім буде не жаль провести цей рік. Надто багато викликів і випробувань він приніс. Але життя триває! І ми все подолаємо! Спільними зусиллями і з вірою в себе та свою країну. Ми продовжимо змінювати нашу столицю. Будувати школи і дитсадки, нові станції метро, ремонтувати дороги, оновлювати парки і сквери. Створювати нові гарні локації. Робити Київ гарнішим і комфортнішим!» – наголосив мер столиці.

До Новорічних і Різдвяних свят місто підготувало сюрпризи. Дбаючи про безпеку, щоб уникнути великих скупчень людей, розробили святковий пішохідний маршрут. Він поєднує 7 новорічних локацій. Це – Софійська площа, Арка дружби народів, пішохідний міст від неї до святкової Володимирської гірки. Далі – через Андріївський узвіз до Контрактової площі.

«Гуляйте і милуйтеся новорічно-різдвяним Києвом! Але не забувайте про елементарні правила безпеки! Миру вам, щастя, оптимізму і сил! Ми все подолаємо! З Днем святого Миколая! З прийдешніми Новим роком та Різдвом!» – сказав Віталій Кличко.

Головна ялинка країни цього року штучна, заввишки понад 30 метрів. Її підсвічують 10 кілометрів гірлянд та прикрашають 1 500 іграшок – білочки, жолуді, шишки, сови, білосніжні зайці та пташки.

Церемонія засвічення вогнів на головній новорічній ялинці країни

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]