Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся із представниками міжнародної бієнале сучасного мистецтва «MANIFESTA» (+відео)

05 лютого 2019 року, 17:04

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся із представниками міжнародної бієнале сучасного мистецтва «MANIFESTA» щоб обговорити можливе проведення заходу у Києві у 2022 році. Столиця України – у числі трьох претендентів на організацію і проведення престижного мистецького заходу. Київ подав заявку у жовтні минулого року.

«Сподіваюсь, що «MANIFESTA» ухвалить позитивне рішення щодо проведення 14-ї бієнале саме у Києві. Оскільки ми маємо всі необхідні умови та ресурси і здатні організувати на найвищому рівні такий великий і престижний міжнародний захід», – зазначив мер столиці.

Віталій Кличко запевнив гостей, що міська держадміністрація забезпечить необхідні умови для роботи команди бієнале та запрошених кураторів і митців впродовж підготовки до бієнале та під час проведення заходу.

«Ми також надамо організаційну та адміністративну допомогу з пошуком приміщень та партнерських інституцій для проведення бієнале, сприятимемо і створенню мистецьких проектів у публічному просторі міста», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що українська столиця – сучасне європейське місто із багатовіковою історією та численними пам’ятками, гостинне та безпечне місто. І нагадав, що Київ останніми роками успішно провів такі великі міжнародні події, як Євробачення, Фінал Лігі Чемпіонів УЄФА, конгрес WBC.

«MANIFESTA» – європейська бієнале сучасного мистецтва, що змінює своє місце розташування кожних два роки, шукаючи нові і цікаві ландшафти для відображення нових культурних практик. Захід вважається одним із трьох найупливовіших художніх фестивалів Європи, разом із Венеційською бієнале та documenta.

Кандидатом на проведення бієнале може стати будь-яке європейське місто, регіон, острів або декілька міст. Місто-кандидат має подати офіційну заявку до Маніфести. Бієнале «MANIFESTA» організовується спільно Міжнародним фондом «MANIFESTA» та приймаючою стороною.

Попередні бієнале відбувалися у таких містах як: Роттердам, Люксембург, Франкфурт, Цюрих, Палермо та інших. Наступну бієнале, у 2020 році, проведуть у Марселі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]