Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з мером Брюсселя, який на його запрошення приїхав до Києва (+відео)

03 травня 2022 року, 14:26

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Брюсселя Філіпом Клозом, який приїхав до Києва на запрошення Віталія Кличка.

«Дуже радий вітати вас у київській мерії. Буквально три тижні тому я під час нашого онлайн спілкування запросив вас відвідати столицю України. Ви пообіцяли і сьогодні ви – вже в Києві. І це – сміливий крок і свідчення підтримки України та її столиці, свідчення нашої дружби, – сказав Віталій Кличко. – Ми вдячні, що в ці такі складні для України часи ви надаєте нам всебічну підтримку – політичну, економічну, гуманітарну».

Філіп Клоз передав Києву дві карети швидкої допомоги, обладнані всім необхідним, які закупила мерія бельгійської столиці. А також – три тонни критично важливих медикаментів та засобів.

Загалом із Брюсселя до України за час варварської війни, яку розв’язала Росія, прибули 57 вантажівок з гуманітарною допомогою. Це – і продукти харчування, медикаменти, товари першої необхідності, військове спорядження, засоби гігієни, одяг та взуття.

«Я вдячний вам і вашому уряду за ту допомогу, яку отримують постраждалі від російської навали міста України. А також за те, що Бельгія надала прихисток тисячам українських біженців, які рятуються від війни. Та надає їм необхідну медичну допомогу, соціальну», – сказав Віталій Кличко під час зустрічі з Філіпом Клозом.

Мер Брюсселя наголосив, що поки українці героїчно битимуться за свою державність та свободу, бельгійці їх підтримуватимуть та допомагатимуть. І підкреслив, що дуже важливою і необхідною сьогодні є єдина позиція європейських держав щодо ембарго на російську нафту. А також – посилення інших санкцій проти агресора.

Під час візиту в українську столицю Філіп Клоз відвідає 4 київських лікарні, які Брюссель готовий забезпечити критично необхідним обладнанням. Зокрема, для протезування постраждалих під час бойових дій.

Також мер Брюсселя вже побував у Бучі та Бородянці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]