Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з ошуканими вкладниками Войцеховського, які перекривали Хрещатик (+фото)

25 червня 2019 року, 16:23

Мер Києва Віталій Кличко поспілкувався з ошуканими інвесторами Войцеховського, які перекривали у вівторок вулицю Хрещатик із вимогами легалізувати незаконні будинки, у яких вони придбали житло.

Мер зазначив, що міська адміністрація готова сприяти у розв’язанні проблемних ситуацій щодо кожного окремого об’єкту, аби ошукані інвестори незаконних забудов могли закінчити будівництво свого житла.

«Бо в кожному такому будинку – своя проблема. Десь – неоформлена земля, десь – не підключені мережі, в інших – несплачена пайова участь. Я пропоную вам напрацювати разом «дорожню карту» для вирішення проблем по кожного об’єкту. Залучіть юристів, яким ви довіряєте. З нашого боку цим питанням займається заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, який із вами регулярно спілкується», – звернувся до ошуканих вкладників мер Києва.

Зокрема, Віталій Кличко дав доручення профільним заступникам вивчити можливість зменшення фінансового навантаження на ошуканих вкладників за підключення до інженерних мереж. Віталій Кличко також наголосив, що столична влада неодноразово зверталася і до уряду, і до депутатів Верховної Ради з тим, аби вирішити питання ошуканих вкладників на законодавчому рівні.

Також мер зазначив, що для того, аби афери не повторювалися, необхідно вносити зміни до чинного законодавства. На думку Віталія Кличка, реальними розпорядниками об’єктів повинні бути банки. Аби всі операції щодо придбання житла здійснювались тільки через фінансові установи, чим буде мінімізовано ризики втратити інвестиції у житло.

Також на зустрічі з ошуканими інвесторами були присутні глави столичних райдержадміністрацій, в районах яких «виросли» незаконні будинки Войцеховського. Голів районів Віталій Кличко теж долучив до розв’язання ситуації з проблемними будинками.

Зустріч із ошуканими інвесторами Войцеховського, які перекривали у вівторок вулицю Хрещатик

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]