Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко звернувся до Уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну

09 квітня 2021 року, 12:23

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Про це він заявив під час онлайн-брифінгу.

«Україна сьогодні – в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19. Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3556 людей. У Києві померли – 392 хворих. Це за 9 днів! Така страшна динаміка розповзання вірусу… Скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб Уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні?! Інакше, ще й в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа. Тому я звертаюся до Уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну! Справжнього. З обмеженням пересування між регіонами країни, з контролем за дотриманням суворих правил», – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що багато людей не дотримуються протиепідемічних правил в умовах суворих обмежень.

«А то в нас всі хочуть їздити в громадському транспорті. Працювати в офісах, а не дистанційно. Гуляти натовпами без масок. Влаштовувати вечірки. Їздити гуляти в інші міста. Відбувається безконтрольне розповсюдження вірусу і його міграція країною! Ви бачите, які обмеження і скільки вже часу діють в європейських країнах. І то ситуація й там непроста. Але люди дотримуються правил. І повним ходом триває вакцинація. А в нас українці поводяться так, ніби вірус злякається і втече… На жаль, – ні! Потрібно потерпіти, посидіти вдома зараз, щоб на Великдень зустрітися з рідними і друзями. Бути свідомими, щоб потім не шукати місце в переповнених лікарнях», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що зранку спілкувався телефоном з головними лікарями кількох столичних медзакладів. За словами медиків, засобів захисту і медикаментів у лікарнях достатньо. Але гостра проблема з вільними ліжками і ліжками з киснем. А медперсонал вже дуже виснажений.

«Медикаментів і засобів захисту скрізь вистачає. Але, там – заповненість ліжок на 100 відсотків. Там – на 110. Там – закінчуються місця з киснем. Лікарі виснажені. Бо цілодобово працюють, ще й меншим складом. Бо багато медиків теж хворіють. А пацієнтів везуть і везуть…Хто і де їх рятуватиме? Тому, я переконаний, необхідні рішучі дії на рівні країни. Краще потерпіти обмеження, але врятувати тисячі життів і не допустити катастрофи!» – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]