Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Визначено пріоритети та довгострокові цілі розвитку столиці до 2035 року

06 жовтня 2021 року, 18:20

Визначено пріоритети та довгострокові цілі розвитку міста Києва і прилеглих громад до 2035 року. Для цього проведено ґрунтовний аналіз стратегічного розвитку міста та інформаційно-комунікаційна кампанія з широким залученням громади до визначення необхідних якісних перевтілень столиці. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Інформаційно-комунікаційна кампанія проходила в столиці з травня до серпня 2021 року в рамках розробки Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року. В рамках кампанії було проведено збір ідей від киян, публічні обговорення  Public Talks: Kyiv2035 та засідання експертних груп.

Загалом, у зазначених заходах взяли участь понад дві сотні експертів, близько трьох тисяч киян, представники структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації, депутатського корпусу Київської міської ради, бізнес-спільнота, урбаністи та громадський актив столиці.

Результатом спільних напрацювань та обговорень стали визначені пріоритети та довгострокові цілі розвитку Києва як центру агломерації для створення конкурентних умов для життя і самореалізації з максимальним комфортом для проживання і ведення бізнесу.

Таким чином, рівномірний та одночасний розвиток столиці до 2035 року зосереджуватиметься на формуванні комфортного та екологічного міського простору, створенні якісного економічного середовища, розвиткові столиці як культурного і туристичного центру - центру креативних індустрій, ефективному врядуванні та субурбанізації.

Йдеться, зокрема, про інноваційну модернізацію житлово-комунального господарства міста, розвиток інноваційних сервісів та індустрій на засадах смарт-спеціалізації, розширення системи цифрових публічних послуг та різних демократичних інструментів в управлінні містом і форм громадянського діалогу, а також розбудову Київської агломерації з врахуванням інтересів киян та мешканців міст-сателітів. 

Як зазначають в Департаменті економіки та інвестицій КМДА, Стратегія розвитку міста Києва до 2035 року – це дороговказ, що визначає пріоритети розвитку міста та цілі, які ставить перед собою, перш за все, громада і які будуть досягнуті лише в синергії громада-влада-бізнес. Тому кожна довгострокова ціль базується передовсім на людиноцентричності, адже місто – це перш за все його мешканці, а в вже потім – територія та інфраструктура.

Нагадаємо, робота над Стратегією міста Києва до 2035 року розпочалась у 2020 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]