Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Лук’янівську площу потрібно негайно привести до ладу (+фото)

06 жовтня 2021 року, 17:07

Комісія КМДА з проведення осіннього місячника з благоустрою продовжує контролювати, як проходить місяць інтенсивного прибирання міста, що стартував 1 жовтня. Сьогодні обстеження проблемних локацій відбулось у Шевченківському районі Києва. Особливу увагу члени комісії звернули на незадовільний стан благоустрою в районі Лук’янівської площі. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, за головування якого проходять виїзні обстеження столиці.

«У кожному районі – своя проблематика. У Шевченківському, до прикладу, є питання до Лук’янівської площі. Доручив відповідальним перевірити дозвільні документи на тимчасові споруди, переміряти межі ринку, прибрати всю незаконну торгівлю, відновити асфальт на тротуарах та прибрати рекламу на опорах зовнішнього освітлення. Немає в місті проблем, які неможливо вирішити. Просто час для цього потрібен різний», – прокоментував перший заступник голови КМДА.

Столичні інспектори благоустрою отримали завдання щодня контролювати хід робіт на Лук’янівці: фіксувати порушення, вносити приписи та складати протоколи.

«Наш Департамент вже розробив план посиленого інспектування локації біля станції метро «Лук’янівська». Там потрібно в найкоротші терміни навести порядок. І ми, як контролюючий орган, зробимо все можливе, аби виконавці вирішили поставлені задачі», – додав директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

Під час рейду особливий акцент Олексій Кулеба зробив на розриттях на проїжджих частинах. Лише у Шевченківському районі на сьогодні таких 22. 

«У відповідальних є кінцевий термін – 15 листопада – до погіршення погоди, коли відновлення асфальту вже не доцільне. Усі розриття після аварійних робіт, ремонти на дорогах мають бути закриті і на них відновлено благоустрій. Будемо це серйозно контролювати. Прошу поставитись відповідально до задачі», – наголосив Олексій Кулеба.

Скупчення великогабаритного сміття, дитячі майданчики, що потребують заміни, купи сухого листя та гілля, засмічені зливоприймачі – такі проблеми виявила комісія під час точкового обстеження в Шевченківському районі. Відповідальні мають опрацювати кожну проблемну локацію до завершення осіннього місяця впорядкування міського простору.

Нагадаємо, що вчора, 5 жовтня, обстеження відбулось у Печерському районі.

Інспекція благоустрою Шевченківського району

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]