Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Внаслідок ранкової ракетної атаки пошкоджень зазнали ділянки Святошинського та Дарницького лісопаркових господарств

02 січня 2024 року, 17:13

Внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки на території комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство» пошкоджено близько 80 дерев. Також пошкоджень зазнала ділянка на території КП «Дарницьке лісопаркове господарство». Так, на галявині утворилася вирва глибиною близько 3 метрів. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Російські атаки з повітря не тільки призводять до руйнування інфраструктури в місті, але продовжують нищити нашу природу. Сьогодні внаслідок ранкової масованої атаки пошкоджень зазнали близько 80 дерев у Святошинському лісопарковому господарстві. Також ракета впала на території Дарницького лісопаркового господарства. Вона не розірвалася, однак утворила глибоку вирву глибиною близько трьох метрів. На щастя, ані люди, ані дерева внаслідок цього інциденту не постраждали», – зазначив Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, у новому сезоні лісопаркові господарства, крім планових висадок, додатково заліснять ділянки, пошкоджені ракетною атакою.

«Минулого року на території міських лісів наші комунальники планово висадили 321 тисячу сіянців, заліснивши 13,5 га території. Крім того, були додатково заліснені постраждалі ділянки. Цьогоріч ми продовжимо планово висаджувати ліс, а також відновлювати ділянки, постраждалі внаслідок ворожих дій», – сказав Олександр Возний.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення було пошкоджено понад 1 300 дерев у Святошинському лісопарковому господарстві та 0,5 га лісних територій Дарницького ЛПГ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]