Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати безкоштовні консультації на базі VcentrіHUB Оболонського району (+фото)

22 липня 2022 року, 18:45

В Оболонському районі зареєстровано понад 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб – це чи не найбільше серед усіх районів Києва. Всі вони потребують доступу до інформації про соціальну та гуманітарну підтримку, свої права та пільги. Особи, які приїхали за прихистком у столицю, можуть отримати відповіді на ці та інші питання у «VcentrіHUB: Оболонь», де відбуватимуться безкоштовні консультації.  

«Коли ми відкривали перший такий центр, то ставили собі за мету створити їх у кожному районі Києва. На сьогодні вони функціонують у дев’яти районах міста, і вимушені переселенці можуть прийти та отримати консультації з питань, які турбують їх найбільше. Такі центри значно спрощують доступ до інформації про права та пільги внутрішньо переміщених осіб, допомагають у пошуку роботи, надають юридичну та психологічну допомогу. Хоча я розумію, що жодні центри не замінять рідного дому і дуже хочеться, щоб наші воїни якомога швидше розбили ворога і звільнили нашу країну», - зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.  

Щоп'ятниці VcentrіHUB Оболонського району із 10:00 до 14:00 стає майданчиком, де в одному місці зібрані соціальні служби, Пенсійний фонд, управління освіти, центр зайнятості, благодійні фонди та організації, які відповідають на найпоширеніші питання внутрішньо переміщених осіб.

«Аналогічні консультації також відбуваються у VcentrіHUB Шевченківського району, який зарекомендував себе як місце підвищеного попиту. Для отримання безоплатної консультативної допомоги туди щоп’ятниці приходить близько 150 осіб. Розуміючи важливість створення єдиного простору, де внутрішньо переміщені особи можуть отримувати різні консультації, відкриваємо другий такий пункт в Оболонському VcentrіHUB спільно з Оболонською РДА, районними профільними службами та волонтерськими організаціями», - розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

За його словами, така ініціатива значно спрощує життя вимушеним переселенцям, адже можна отримати відповіді на питання від різних установ за один візит, витрачаючи мінімум часу. Окрім того, такий майданчик комплексної допомоги розвантажить соціальні міські і районні служби.

Консультативні центри для внутрішньо переміщених осіб працюють за наступними адресами:

  • Деснянський район: прийом щочетверга з 10:00 до 17:00 за адресою: вул. Бальзака, 2, «БібліоХаб».
  • Дніпровський район: прийом щочетверга з 10:00 до 15:00 за адресою: вул. Остафія Дашкевича, 9.
  • Шевченківський район: прийом щоп’ятниці, з 10:00 до 16:00 за адресою: вул. Володимирська, 51-Б.
  • Солом’янський район:  прийом щосереди, з 10:00 до 17:00 за адресою: вул. Волинська, 2.
  • Печерський район: прийом щосереди з 9:00 до 13:00 за адресою: вул. Генерала Алмазова, 14.
  • Святошинський район: прийом щоп’ятниці з 10:00 до 15:00 за адресою: бульвар Ромена Роллана, 13-В.
  • Оболонський район: прийом щоп’ятниці з 10:00 до 14:00 за адресою: проспект Оболонський, 22-А.
  • Подільський район: прийом щовівторка з 10:00 до 16:00 за адресою: Контрактова площа, 12.
  • Дарницький район: прийом щочетверга з 9:00 до 13:00 за адресою:  вул. Ревуцького, 6.

Безкоштовні консультації вимушеним переселенцям на базі VcentrіHUB Оболонського району

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]