Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Водопровідні та каналізаційні насосні станції «Київводоканалу» оснащені більш як 40 потужними генераторами для безперебійної роботи (+фото)

23 лютого 2023 року, 14:34

На водопровідних та каналізаційних насосних станціях «Київводоканалу» встановлені понад 40 потужних генераторів для безперебійної роботи систем в умовах можливої відсутності електроенергії. Усвідомлюючи ризики, Київ крок за кроком посилює стійкість систем життєзабезпечення на випадок надзвичайної ситуації. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи роботу генератора на одній із водопровідних насосних станцій на Троєщині.

Переважну більшість генераторів великої потужності «Київводоканал» отримав від міжнародних партнерів, зокрема від UNICEF. Генератори будуть встановлювати на насосних станціях і майданчиках артезіанських свердловин комплексів артезіанського водопостачання на Оболоні та Троєщині,  а також включені в роботу на свердловинах у Бортничах.

«Це альтернативне джерело живлення, що дозволяє в разі відсутності електроенергії не зупиняти водопостачання і продовжувати процес знезараження питної води. Також дуже важливо, що технологічні об’єкти оснащені обладнанням для заправки цистерн із питною водою, що транспортуватимуть воду в мікрорайони, де вона відсутня, а також заправлятимуть уже придбані ємності, в яких доставлятимуть воду в лікарні, пункти обігріву тощо», – розповів Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що вже понад 40 генераторів працює на станціях «Київводоканалу», 70 котельних «Київтеплоенерго» завдяки потужним генераторам можуть продовжувати роботу в умовах відсутності електроенергії, а бюветні комплекси більш як на 90% забезпечені генераторами і зможуть працювати автономно.

За словами Петра Пантелеєва, кожне підприємство розробляє власну логістичну схему, щоб забезпечити генератори пальним та його мінімальним запасом, транспортування в разі необхідності та належне обслуговування. На сьогодні місто та підприємства критичної інфраструктури мають необхідні запаси пального для роботи генераторів.

«Генератори на «Київводоканалі» забезпечують не тільки технологію водопідготовки і водопостачання, а й поточні та аварійні роботи, підтримання життєдіяльності підприємства, зв’язок тощо. Ми відпрацьовуємо різні сценарії роботи: як при відключенні одного з наших об’єктів, так і при повному блекауті.  Тож встановлення генераторів на комплексах водопостачання суттєво підвищує надійність водозабезпечення населення в умовах війни, а також зменшує можливі наслідки ворожих атак для мешканців міста», – додав генеральний директор ПрАТ «АК «Київводоканал» Сергій Крушановський.

 

Інспекція роботи генератора на водопровідній насосній станції на Троєщині

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]