Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Кличко звернувся до росіян: Це не ми прийшли на вашу землю! Це ви вбиваєте наших дітей, бомбите і рівняєте із землею наші міста та будинки! Імперськими амбіціями, вторгненням в Україну та варварством вашої так званої армії ви посіяли ненависть на віки

11 березня 2022 року, 15:55

Колишній чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі, брат мера Києва Володимир Кличко звернувся до громадян Росії. Відеозвернення він оприлюднив на своїх сторінках в соціальних мережах.

«Це послання росіянам. Слухайте ті, хто здатний мислити та ще мислить. Імперськими амбіціями, вторгненням в Україну та варварством вашої так званої армії ви посіяли ненависть на віки… І слова про те, що уряд – це, мовляв, одне. А російські громадяни – інше – це повна нісенітниця! Це ви, вірячи лише мерзенній пропаганді та не сприймаючи інформацію навіть своїх родичів та друзів в Україні, мовчали усі 8 років. Коли ваша країна окупувала Крим та частину Донбасу. Це ви зверхньо ставилися до українців і вважали, що немає такої нації. Це ви переказували один одному міфи про якихось нацистів та іншу маячню! Це ваші солдати – чоловіки, діти прийшли зараз в Україну. І ви все це знаєте. Ви їм дзвоните, питаєте, як вони там на «завданні». Запам’ятайте: нас не треба звільняти! Ми – на своїй землі і будували свою країну! І ми її побудуємо! Україна – вільна держава, яка обрала демократичний європейський шлях розвитку! І ми битимемося за свій вибір! Сьогодні ми, як ніколи, єдині і рішучі у цьому», – наголосив Володимир Кличко.

Він також підкреслив, що не українські військові прийшли на територію Росії вбивати мирних громадян, бомбити та руйнувати мирні міста. А робить це сьогодні російська армія в незалежній Україні.

«Це не ми прийшли на вашу землю. Це ви вбиваєте наших дітей, бомбите і рівняєте із землею наші міста та будинки! Знайте, вас тут називають орками! Всіх! Немає зараз хороших чи поганих росіян. Поки ви мовчите і слухаєте пропаганду диктатора, що збожеволів! Весь цивілізований світ сьогодні на боці мужніх українців. І захоплений тим, як ми стоїмо за свою землю. Так, нам буде складно. Але ми не здамося, бо ми не боїмося! І ваша армія вже це зрозуміла. А ставити ультиматуми людям, які вмирають за свою землю, – безперспективно!» – підкреслив Володимир Кличко.

Він наголосив, що війна, яку Росія веде задля знищення України, погано завершиться для самої Росії.

«Запам’ятайте: як би ви не намагалися зараз знищити Україну та українців, якщо ви так продовжите, – ваша країна теж не виживе! Хто посіє вітер, той пожне бурю. Не хочете бути країною в цілковитій ізоляції, – не тремтіть від страху і байдужості! Будьте сміливими, як українці! Рятуйте свою країну. А ми свою не віддамо і не здамо! Я пишаюся тим, що я українець! Представник сильної, свободолюбивої та героїчної нації! Слава Україні!» – наголосив Володимир Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]