Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Прокопів: Завдяки підтримці міжнародних партнерів у столиці квітує 115 тисяч нідерландських тюльпанів

22 квітня 2024 року, 16:08

Сьогодні, 22 квітня, відбулася зустріч заступника голови КМДА із самоврядних повноважень Володимира Прокопіва з Почесним консулом України у місті Амстердам Емілем де Севрен Жакетом, засновником Нідерландсько-українського фестивалю тюльпанів. Завдяки безоплатній передачі Києву цибулин тюльпанів із Королівства Нідерланди восени, зараз столиця квітує понад сотнею тисяч весняних квітів.

«Для нас дуже цінно, що в цей складний для України час іноземні партнери підтримують столицю, зокрема в частині озеленення. Попри сучасні виклики продовжують традицію та безоплатно передають Києву тюльпани. Восени столиця отримала 115 тисяч цибулин. Квіткові композиції стали для міста символом незламності та свободи», – зазначив Володимир Прокопів.

Зі своєї сторони директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний подякував Почесному консулу України у місті Амстердам за багаторічну підтримку Києва та висловив сподівання на продовження співпраці.

«Уже чотири роки поспіль центр Києва розцвітає чарівними тюльпанами, які нам передають Нідерланди. Ми дуже цінуємо дружбу та традиції, що вже встановлені між нашими країнами. Дякуємо Нідерландам за підтримку в такі важкі часи та сподіваємось на продовження співпраці», – сказав Олександр Возний.

За словами Почесного консула України у місті Амстердам Еміля де Севрен Жакета, подарунок є символом міцної дружби між двома державами та знаком визнання та підтримки українського народу.

«За останні 30 років зв’язки між нашими країнами стали дуже міцними. Під час цієї страшної війни ми продовжуємо підтримувати наших українських друзів. Подаровані квіти є символом надії і віри в Перемогу. Цієї осені ми традиційно плануємо передати Києву понад 100 тисяч цибулин тюльпанів», – підкреслив Еміль де Севрен Жакет.

Сьогодні нідерландські тюльпани цвітуть у кожному районі Києва.

«Зараз активний період цвітіння тюльпанів. Помилуватися квітами можна в кожному районі столиці, та основні локації в нас на Майдані Незалежності, Європейській площі, парку імені Тараса Шевченка, Пейзажній алеї, біля Міністерства закордонних справ України», – додав генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Довідково.

Нідерландсько-український фестиваль тюльпанів був заснований у 2020 році на честь дружніх відносин між Україною та Нідерландами. Подія ініційована Нідерландсько-Українською Торговою Палатою та підтримується меценатами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]