Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вручено підозру директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитру Науменку: слідство вказує на нібито неякісне виконання робіт, які ще навіть не виконані

23 червня 2023 року, 16:30

Сьогодні, 23 червня, вручено підозру директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Дмитру Науменку. Він підозрюється в нібито розтраті бюджетних коштів. Йдеться про проєкт будівництва водопроводу для підключення житлових будинків та дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ» на вулиці Зрошувальній (Дарницький район).

Станом на зараз виконані всі необхідні інженерні роботи за проєктом, що дало змогу забезпечити водопостачанням мешканців житлових будинків (гуртожитків), які залишились без життєво необхідних послуг внаслідок недбалості приватного підприємства, яке мало забезпечити водопостачання. Однак роботи з благоустрою та асфальтування території продовжуються, тобто вони ще не завершені. Кошти за ці роботи виконавцям перераховані не були. Усі організаційно-правові заходи, необхідні для проведення проєкту, виконуються в рамках і відповідно до вимог чинного законодавства. За вказаним об'єктом закупівлі наявне судове рішення про правомірність укладання і проведення її закупівлі.

Тим незрозумілішими є висновки слідства щодо неякісного виконання робіт, які ще досі не завершені. Більше того, вказана підозра не містить фактичної наявності завданої шкоди, а експертиза проведена без належного дослідження проєктної документації, наочного огляду об'єкта тощо.

Такі дії не лише перешкоджають нормальній роботі столичної влади, а й можливості завершення будівельних робіт.

І це при тому, що Департамент житлово-комунальної інфраструктури організаційно забезпечує функціонування об'єктів критичної інфраструктури в умовах воєнного стану, забезпечує надання населенню житлово-комунальних послуг належних кількості та якості, надання ритуальних послуг, проведення відновлення пошкоджених об'єктів критичної інфраструктури.

Дмитро Науменко призначений на посаду директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури в липні 2017 року, має близько 25 років трудового стажу, зокрема у сфері будівництва та впровадження енергозберігаючих технологій.

Департамент співпрацює зі слідством та надає доступ до запитуваної наявної документації, а також розраховує на об’єктивне, неупереджене та всебічне розслідування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]