Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Затверджено Комплексну міську цільову програму «Столична культура: 2019–2021 роки»

18 грудня 2018 року, 17:30

Сьогодні Київрада затвердила Комплексну міську цільову програму «Столична культура: 2019–2021 роки».

Як повідомила під час засідання сесії Київради директор Департаменту культури Діана Попова, оновлена програма складається із 5 підпрограм:

  • «Київ музейно-просвітницький» (яка передбачає розвиток і повне фінансування музеїв і бібліотек);
  • «Київ мистецький» (яка включає усі комунальні заклади культури та мистецькі заходи столиці);
  • «Київський зоологічний парк»;
  • «Київ етнічний»;
  • «Київ духовний».

Основними критеріями, що були враховані при визначенні заходів, стали реалістичність, інноваційність та креативність, врахування обмеженості бюджетних ресурсів та зростання власних надходжень від діяльності, необхідність оновлення форм і методів роботи комунальних закладів, установ і організацій культури та мистецтва.

«Програму «Столична культура: 2019–2021 роки» ми називаємо програмою мрій, а ще програмою розвитку. І серед таких мрій – зробити Київ книжковою столицею світу за програмою ЮНЕСКО у 2022 році. Для цього передбачено дуже багато заходів у відповідній підпрограмі. І серед них, зокрема, заохочення до читання киян – як державною мовою, так і всіма іноземними. Ще одна мрія – проведення у столиці бієнале сучасного мистецтва MANIFESTA у 2022 році», – розповіла Діана Попова.

Як йдеться у програмі, її метою є економічне та організаційне забезпечення реалізації стратегічних цілей у розвитку столичної культури, зокрема:

  • збереження і розвиток культурно-мистецьких та культурно-просвітницьких закладів, оновлення їх інфраструктури та змісту відповідно до вимог часу, створення нових об’єктів, розширення їхніх послуг при дотриманні цінової доступності та підвищенні якості;
  • актуалізація та просування різноманітної культурної пропозиції столиці шляхом проведення великих культурних подій, акцій, форумів, конкурсів, виставок та інших заходів, спрямованих на збереження безцінної культурно-духовної спадщини, задоволення інтелектуальних, освітніх та духовних потреб мешканців, сприяння успішній інтеграції української культури в європейський і світовий культурний простір;
  • підтримка розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності, сприяння міжнаціональному та міжконфесійному діалогу і злагоді.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]