Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вулицю Заболотного капітально відремонтують, освітлять і облаштують велодоріжкою

10 квітня 2018 року, 12:04

Вулицю Заболотного від Одеської площі до будинку № 156 та у зворотному напрямку капітально відремонтують. Відповідний робочий проект затверджено розпорядженням КМДА. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

За його словами, робочим проектом передбачено капітальний ремонт проїжджої частини і тротуарів, облаштування велодоріжки, забезпечення водовідведення, проведення зовнішнього освітлення. Відповідні роботи планується виконати у 2018-2019 роках упродовж 8,5 місяців.

«За планом, після цього ремонту пропускна спроможність даної магістральної вулиці загальноміського значення безперервного руху зросте. А це допоможе розвантажити транспортний потік не лише на вулиці, але й у районі», – підкреслив заступник голови КМДА.

Техніко-економічні показники, наголошує він, затверджені з урахуванням експертного звіту ДП «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція». Фінансування капремонту здійснюватиметься як за рахунок місцевого, так і державного бюджетів.

Важливо, зазначає Дмитро Давтян, що під час укладання договору підряду підрядна будівельна організація зобов’язана надати гарантії якості виконаних робіт і встановити гарантійний строк експлуатації обʼєкту не менше ніж десять років, а також безумовне повернення коштів у сумі завищення у разі виявлення контролюючими органами завищення обсягів та вартості виконання робіт.

Нагадаємо, що у березні підприємства комунальної корпорації «Київавтодор» завершили сезонне (весняне) обстеження технічного стану вулично-дорожньої мережі столиці та склали графік поточного ремонту доріг та вулиць на 2018 рік.

Насамперед капітально відремонтують ті дороги, що викликають найбільше нарікань у киян: вулицю Олени Теліги, бульвар Вернадського, шляхопровід на перетині проспекту Комарова з бульваром Вацлава Гавела, транспортну розв’язку на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиці Гната Юри, вулицю Алма-Атинську та інші.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]