Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вячеслав Непоп подякував будівельникам за новозбудовану школу на Осокорках (+відео)

03 вересня 2018 року, 13:53

Заступник голови КМДА Вячеслав Непоп подякував столичним будівельникам за нову сучасну школу на 1,5 тисячі місць, яка була відкрита 3 вересня у Дарницькому районі. У цій будівлі розміщена початкова школа № 334 та ліцей «Інтелект».

Будівництво навчального закладу розпочали ще у 1993 році, однак завершити його не вдалося, і «недобуд» простояв без консервації 23 роки. Наприкінці 2016 року було вирішено побудувати на цій ділянці нову школу, але вже на зовсім іншому технологічному рівні. Замовником будівництва виступило КП «Житлоінвестбуд-УКБ». Роботи тривали майже два роки. Були задіяні 28 підрядних організації. Щодня на об’єкті працювали 400 будівельників.

«Ми не просто побудували нове приміщення, а змінили сам підхід до навчання та розвитку дитини, – зауважив Вячеслав Непоп. – На прикладі цієї школи школярі щодня бачать зв’язок науки із практикою. Будівля повністю енергонезалежна завдяки використанню геотермальної енергії, яка поступово замінює у світі традиційне вугілля, нафту і газ. Раніше школярі читали про такі проекти у долині гейзерів у США чи в Ісландії. Тепер – бачать на власні очі на Осокорках. Це чиста екологічна енергія. Практично невичерпна. Щороку школа економить на опаленні 6,5 млн грн, і за 5,5 років повністю окупиться система теплових насосів, яка тут встановлена».

Водночас заступник Голови КМДА зазначив, що «безплатна енергія не означає, що її не потрібно заощаджувати». Під час будівництва школи застосовані такі проектні рішення, які дозволили зменшити енерговитрати школи удвічі. Система датчиків реагує на природне світло, сонячне тепло та присутність людини у приміщенні – і автоматично регулює подачу електроенергії та теплоносія.

Під час будівництва школи враховані найвищі очікування вчителів та учнів. Із розвитком інтернету сучасні школярі практично не бачать кордонів в освітньому процесі. У цій школі вони зможуть вільно спілкуватися із партнерськими навчальними закладами за кордоном, використовувати сучасні інтерактивні підручники та методичні матеріалі. Завдання вирішуються одним дотиком на екрані дисплеїв.

Вячеслав Непоп окремо зазначив, що всі навчальні приміщення в школі доступні для маломобільних відвідувачів. Прилегла територія також облаштована за принципом безбар’єрного простору.

На сьогодні нова школа на Осокорках – це без перебільшення найсучасніша школа не тільки у Києві, але й в Україні.

«Наше місто стає лідером не тільки за темпами будівництва та реконструкції освітніх закладів, Київ стає технологічним лідером у галузі освіти, – переконаний Вячеслав Непоп. – Хочу подякувати всім будівельникам, десяткам підрядних організацій, які вклали стільки енергії та сил у створення цієї школи. Вони не просто виконували свою роботу, а пропонували найкращі рішення, у тому числі, з економії коштів на подальше утримання цього комунального об’єкту. Ми будували навчальний заклад, який мав залишатися сучасним на тривалий час, бути максимально незалежним від стрибків комунальних тарифів і головне – стати центром шкільної науки, дитячого спорту, розвитку дитячих талантів. Вітаю всіх із прекрасним результатом! Ми будемо пишатися випускниками цієї школи!».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]