Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вячеслав Непоп привітав з річницею створення київський 12-ий окремий мотопіхотний батальйон

05 травня 2020 року, 18:26

Заступник голови КМДА Вячеслав Непоп привітав із шостою річницею створення 12-ий окремий мотопіхотний батальйон.

Вячеслав Непоп назвав 5 травня 2014 року точкою відліку для всіх воїнів 12 ОМПБ, коли вони стали на захист України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Шість років минулого з того дня, коли був створений 12-ий окремий мотопіхотний батальйон, який і до сьогодні захищає Україну від російської агресії на сході нашої держави. Тоді його ще називали «Київ-12», а вступали в нього здебільшого київські добровольці. Аби зібрати їх знадобився всього тиждень», – зазначив Вячеслав Непоп.

Також він згадав, як кияни гуртувались, аби допомогти і підтримати бійців.

«Допомагали тоді хлопцям всім гуртом: і харчами на фронт, і одягом, і бронежилетами. Лише працівники КП «Житлоінвестбуд-УКБ» в червні 2014 року зібрали 250 тисяч гривень, закупивши за ці кошти 45 бронежилетів. Пізніше – благодійний фонд «Солом’янський» збирав кошти для адресної допомоги бійцям та їхнім родинам», – написав Вячеслав Непоп.

Він підкреслив, що в Києві шанують всіх загиблих воїнів, називаючи їх іменами вулиці та піклуючись про їхні родини. Також ті, хто повертаються з війни, стають активною частиною суспільного життя столиці – несуть службу в «Муніципальній охороні», беруть активну участь в Раді ветеранів АТО, допомагають в соціальній адаптації своїм побратимам.

12-ий окремий мотопіхотний батальйон створений Міністерством оборони України для охорони стратегічних об’єктів столиці. Однак після бойового злагодження, вже на початку червня 2014 року, був відправлений до сектору А в зону АТО.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]