Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Як запобігти масовому відтоку українців за кордон: у Києві відбувся перший Міжнародний форум людського капіталу «Україна Майбутнього»

16 вересня 2019 року, 18:17

У Києві відбувся перший Міжнародний форум людського капіталу «Україна Майбутнього», на якому обговорювали, як запобігти масовому відтоку українців за кордон у пошуках кращої долі. Участь в обговоренні взяли провідні експерти з питань освіти, цифрових технологій та людського капіталу зі Швеції, Німеччини, США, Литви та України.

Відкрила форум міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.  У першій панелі форуму, яка була присвячена «Навчанню для дорослих протягом всього життя (Life Long Learning)». Венчурний підприємець та інвестор Кремнієвої Долини Ігор Шойфот наголосив, що українці – це дуже креативна та працелюбна нація, із великим не використаним людським потенціалом, який необхідно розкрити якомога швидше. У той же час автор наймасовішого освітнього проекту України «Lingva.Skills» Віталій Зубков висловив думку, що в сучасному світі інфляція знань, тобто їхнє застарівання, відбувається дуже швидко: саме тому українцям потрібно постійно оновлювати свої знання та навички, а для цього потрібно створити відповідну ефективну мережу у всій країні.

 Друга панель форуму сфокусувала увагу на низькій цифровій грамотності пересічних українців, що є серйозною проблемою при реалізації проекту «Країна в смартфоні». Зокрема, голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти Сергій Веретюк зауважив, що в найближчі 15 років зникнуть біля 100 традиційних професій, але на їх місце прийдуть нові, в основі яких буде цифровізація. За інформацією радниці голови Державної митної служби України Яніки Мерило, наразі в Україні вже впроваджується тотальна цифровізація і вміння користуватись онлайн-ресурсами, що покращить та спростить життя кожного українця.

Третя панель була присвячена темі «Запуск ефективного соціального ліфту в усіх регіонах України». Модераторка форуму, директорка «Освітнього Хабу міста Києва» Марія Богуслав презентувала концепцію запуску соціальних «ліфтів» у Києві. За її словами, протягом перших 2-х місяців роботи у столиці було проведено понад 200 тренінгів за участю 3 тисяч осіб та зареєстровано на порталі проекту ще 76 тисяч.

Покроковий рецепт створення соціального «ліфту» в Україні дав відомий фахівець людського капіталу Лейф Едвінсон, який особисто запускав соціальні ліфти на рівні держав у таких країнах, як Швеція, Сінгапур та Ізраїль.

Наприкінці дискусії була прийнята резолюція Першого форуму людського капіталу «Україна Мабутнього» та започатковано HR-Клуб, у який увійшли понад 30 фахівців з розвитку людського капіталу провідних вітчизняних і міжнародних компаній, що працюють в Україні.

  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]