Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Йти до мети і любити свою роботу – Володимир Прокопів дав поради учасникам програми «Державотворець»

03 червня 2019 року

Йти до мети і любити свою роботу – Володимир Прокопів дав поради учасникам програми «Державотворець»

Розвиток урбаністики і транспортної інфраструктури столиці, запобігання корупції в міській раді та співпраця з міжнародними інституціями. Відповіді на ці та інші актуальні питання давав заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів учасникам проекту «Державотворець». У рамках програми, юні стажери дізнаються як працюють органи державної влади та місцевого самоврядування. Найбільше молодих людей зацікавила співпраця міста та громади і відкритість столичної влади. 

прокопів, діти

«Коли я тільки став секретарем Київради, то одразу запланував зробити міську владу більш відкритою і наближеною до людей. Саме тому ми перетворили перший поверх мерії на публічний простір таким чином, аби кияни могли максимально зручно та зрозуміло отримувати послуги. Окрім того, Київ, за прикладом Європи, успішно залучає громадськість до управління містом. У нас успішно працює Громадський бюджет. Також можемо пишатися місцевими ініціативами, громадськими слуханнями та електронними петиціями», - зазначив Володимир Прокопів.

Розповів секретар Київради і як міська влада бореться з корупцією. Наприклад, міська рада єдина в Україні встановила систему для голосування «Рада-4». Вона повністю виключає кнопкодавство. Окрім того, кожен киянин може прийти і послухати як приймаються рішення на постійних комісіях КМР, адже вони повністю відкриті для відвідувачів.

дитя з мікофоном

Учасники проекту «Державотворець» поцікавилися секретом успіху Володимира Прокопіва.

«Найголовніша порада – рухатися до своєї мети і не відступати від неї. Ще ви маєте безмежно любити свою роботу і постійно вдосконалюватися. Якщо ви хочете бути локомотивом перетворень, змінювати свою країну на краще, шукайте однодумців і реалізовуйте свої ініціативи. А місто, звісно, вам у  цьому допомагатиме», - наголосив Володимир Прокопів.

про успіх

Довідково: проект «Державотворець» – програма стажування молоді в органах державної влади. Стажери зможуть дізнатися як працюють органи влади, розвинути свої лідерські якості та долучитися до процесів державотворення. Проект ініційований Міністерством молоді та спорту України спільно з Українською академією лідерства та за підтримки проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]