Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Юрій Крикунов: «Усі нараховані киянам субсидії буде виплачено у повному обсязі»

30 жовтня 2018 року, 10:19

Через некоректну роботу програмного забезпечення «Житлові субсидії» та у зв’язку із внесеними змінами у порядок призначення житлової субсидії, у платіжках за послуги ЖКГ, які отримають кияни у листопаді, не буде відображено розміру призначеної субсидії. Споживачам не варто перейматися, адже після усунення вказаного недоліку у квитанціях субсидіантів буде відображено суму призначеної субсидії за два місяці: жовтень та листопад. Тобто, громадянам, які за жовтень сплатять житлово-комунальні послуги у повному обсязі, буде здійснено перерахунок з урахуванням суми субсидії. Про це повідомляють у Департаменті соціальної політики КМДА.

«Так, до прикладу, якщо субсидія за жовтень склала 300 грн, а за листопад – 350 грн, то у наступній платіжці (за листопад) субсидія буде складати 350 грн + 300 грн = 650 грн. Якщо із тих чи інших причин громадянин не зміг оплатити комунальні послуги за жовтень у повному обсязі, через що виникла заборгованість, це ніяк не вплине на подальше призначення субсидії», – коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, субсидіантам, які користувалися субсидією у неопалювальний (літній) період, перерахунок на опалювальний період буде проведений автоматично, без повторного звернення. А ті сім’ї, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, матимуть змогу оформити її аж до кінця грудня. У цьому разі субсидія все одно буде призначена від початку опалювального сезону.

Нагадаємо, що зміни в нарахуванні субсидій введено в дію відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2018 № 841 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]