Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За два роки попит на зйомки відео на локаціях Києва зріс удвічі

17 вересня 2019 року, 17:46

За два роки попит на зйомки відео на локаціях Києва зріс удвічі і дедалі зростає. Так, у 2010 році звернень щодо проведення зйомок у столиці як від вітчизняних, так і від іноземних компаній було 187. У 2016 – 510, у 2018 – кількість звернень збільшилася до 1002, а за 9 місяців 2019 року місто вже отримало 730 заявок на проведення зйомок. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Для Києва відеоіндустрія стає перспективною галуззю ділового туризму. Тільки за два роки кількість заявок на відеозйомку збільшилася вдвічі, а за десять років – у вісім із половиною разів. Дуже приємно, що на місто звертають увагу такі компанії як Apple, Google та Lexus, які знімали тут рекламні ролики своєї продукції. Також збільшився інтерес з боку іноземних кліпмейкерів, які все частіше знімають у Києві відео для всесвітньо відомих зірок», – зазначає Марина Хонда.

Вона також додала, що одним із останніх масштабних проектів була зйомка популярного серіалу «Чорнобиль» від американського телеканалу HBO. Вихід цього серіалу призвів до збільшення туристичного потоку до Чорнобильської зони та відкриття нового туристичного маршруту в Києві місцями зйомок.

За словами Марини Хонди, такий показник приросту заявок на відеозйомку свідчить про те, що Київ цікавий для представників кіно та музичної індустрії, а інтерес із їхнього боку щороку тільки зростає.

Наостанок Марина Хонда акцентувала увагу на тому, що питання проведення зйомок досі не врегульоване на законодавчому рівні. Це створює деякі проблеми для компаній, які виявили бажання знімати свої проекти у Києві. А враховуючи затребуваність міста у цій галузі, – це необхідно виправити і зробити механізм видачі дозволів на зйомку легшим і прозорим. Адже завдяки цьому Київ ставатиме більш привабливим як і для бізнесу, так і для туристів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]