Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За минулу добу в столиці госпіталізовано 6 осіб, які отруїлись грибами – Дмитро Турчак

12 вересня 2017 року, 12:32

За минулу добу в столиці госпіталізовано шість осіб, які отруїлись грибами. Про це повідомив Директор Департаменту охорони здоров’я Дмитро Турчак.

«Кожного року медики наголошують на тому, що отруєння грибами може бути смертельно небезпечним. І попри це далеко не всі любителі «тихого полювання» дотримуються основних правил збирання та вживання цього продукту», – зауважив він.

Головне, що турбує лікарів, за словами Дмитра Турчака, це те, що людина яка отруїлася, часто займається самолікуванням і втрачає дорогоцінний час, такий важливий для одужання.

«Важливо запам’ятати основні ознаки грибного отруєння: нудота, блювота, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури тіла. При вживанні деяких видів грибів (червоних мухоморів, волокониць), які вражають нервову систему, можуть з’явитися галюцинації, розлад або втрата свідомості, порушення дихання та серцевої діяльності», – зазначив Дмитро Турчак.

Також він розповів про першу допомогу при підозрі на отруєння грибами.

По-перше, не зволікаючи, необхідно викликати «швидку». Одночасно, не очікуючи її прибуття, негайно промити шлунок: випийте 5-6 склянок кип’яченої води, натисніть пальцями на корінь язика, щоб викликати блювоту, прийміть активоване вугілля (4-5 пігулок). Можна зробити очисну клізму. Необхідно пити багато рідини.

«І ще раз закликаю пам’ятати: отруєння грибами дуже важко піддається лікуванню. Тож звертайтеся до лікарів одразу ж після появи будь-яких із описаних симптомів. Зволікання та самолікування може коштувати життя», – наголосив Дмитро Турчак.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]