Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За осінній період у столиці демонтували майже 2 300 незаконно розміщених елементів благоустрою (+фото)

13 грудня 2023 року, 12:08

За три місяці осені фахівці КП «Київблагоустрій» спільно з власниками прибрали майже 2 300 елементів благоустрою без дозвільних документів. Про це повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

«Найбільше за цей період демонтували елементи сезонної торгівлі – майже 1 500. Врегулювання вуличної торгівлі завжди було складним питанням. Інспектори постійно проводять рейди та складають адмінпротоколи. Фахівці КП «Київблагоустрій» демонтують столи, парасольки та інше приладдя, але вилучати товар може лише поліція. Наше завдання – своєчасно виявляти та прибирати з міського простору незаконну «стихійку», пересувну торгівлю, тимчасові споруди та літні майданчики. Адже це забирає громадський простір у киян та спричиняє накопичення сміття», – прокоментував Михайло Буділов.

Він додав, що з вулиць столиці прибрали 126 засобів пересувної торгівлі і 371 тимчасову споруду.

Також на виконання рішення Київської міської ради про усунення з публічного простору столиці пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою росії та срср, працівники комунального підприємства демонтували понад 60 таких об’єктів.

Нагадаємо, що відповідно до Правил благоустрою міста Києва до елементів благоустрою зокрема належать конструкції тимчасових споруд, засоби пересувної торгівлі (купави), огорожі, торговельні ятки, парасольки тощо.

Усі власники тимчасових споруд попередньо отримують припис. Його вимога – надати дозвільні документи на розміщення або ж демонтувати споруди самостійно. Якщо документи не надходять до «Київблагоустрію», комунальники виконують демонтаж за дорученням Департаменту територіального контролю міста Києва.

Демонтаж незаконно розміщених елементів благоустрою та об’єктів, пов’язаних з історією і культурою росії та срср

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]