Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останні 12 місяців надходження до міського бюджету від орендної плати за землю вже збільшились майже на 256 млн грн

19 серпня 2019 року, 12:54

За останні 12 місяців надходження до міського бюджету від орендної плати за землю збільшились майже на 256 млн грн. Про це повідомили у Департаменті земельних ресурсів КМДА.

Як зазначають у Департаменті, станом на 1 серпня 2019 року надходження від орендної плати за землю становлять 1 870 215,1 тис. грн, а у 2018 році за цей же період становили 1 614 228,4 тис. грн. Отже, сума надходження від орендної плати збільшилась на 255 986,7 тис. грн.

У Департаменті також звертають увагу, що бюджет міста вже отримав від продажу земельних ділянок трохи більше 64 млн грн. За звітний період укладено 13 договорів купівлі-продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення (викуп земельних ділянок комунальної власності під власним нерухомим майном).

До кінця року планується продаж 24 земельних ділянок загальною вартістю більше 70 млн грн, у разі, якщо Київрада підтримає такі рішення.

Податкове законодавство України визначає два види плати за землю: земельний податок та орендна плата.

Платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, яким земельні ділянки передані у постійне користування.

Адміністрування та ведення обліку податків покладено на Державну фіскальну службу (ДФС). Департамент земельних ресурсів КМДА не має відповідних повноважень.

У свою чергу, платником орендної плати є орендар земельної ділянки на підставі укладеного з Київською міською радою договору оренди. Будь-які інші види оплати за земельні ділянки, в тому числі право на які не оформлено законодавством, не передбачені.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України органи місцевого самоврядування мають право встановлювати ставки плати за землю, в тому числі орендної плати, що сплачується на відповідній території.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]