Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останні півтора місяці міські служби прибрали у Солом’янському та Голосіївському районах 5 стихійних сміттєзвалищ і вивезли 34 сміттєвози відходів

28 липня 2020 року, 11:48

Міські служби Києва продовжують прибирати території, де утворилися стихійні звалища сміття. За останні півтора місяці у Солом’янському та Голосіївському районах міста повністю очистили п’ять територій, де накопичились відходи. Загалом вивезли 34 сміттєвози або понад 2 тисячі кубометрів відходів. Про це повідомив в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко.

«Ми прибирали найбільш засмічені території, які міські служби виявили під час регулярних інспекцій, а також за зверненнями киян. Це звалища на вулицях Трояндовій, Сигнальній, Провідницькій, Божковий Яр. Загальний обсяг вивезеного сміття звідти – понад 2 тисячі кубічних метрів. Продовжуємо вивозити відходи з безгосподарних територій на вулицях Колосковій, Докучаєвській (Солом’янський район), а також вулиці Бродівській та проспекті Науки, 58-59 (Голосіївський район). Роботи виконаємо на підставі доручення комісії з питань поводження з безхазяйними відходами. Я хочу нагадати, що за вивезення відходів у місця, що не пристосовані для цього існує покарання у вигляді штрафів згідно ст. 152 КУпАП, яка передбачає відповідальність за порушення державних стандартів, норм та правил у сфері благоустрою населених пункті у розмірі від 340 до 1360 гривень. Наголошую, що усі без винятку фізичні чи юридичні особи повинні укласти відповідні договори на вивезення відходів. Адже, якщо таких договорів немає, то виникає запитання – куди вивозиться утворене сміття», – зазначив Олександр Савченко.

Роботи з ліквідації сміттєзвалищ проводить комунальне підприємство «Київкомунсервіс», а районним державним адміністраціям у місті Києві доручено посилити контроль за утриманням в належному санітарному стані територій району після ліквідації сміттєзвалищ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]