Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останні півтора року в київських санаторіях пролікувалися більше 5 тисяч маленьких киян – Ганна Старостенко (+фото)

06 липня 2021 року, 16:20

На сьогодні мережа санаторно-курортних закладів Києва активно розвиває повноцінне відновлювальне лікування та розширює перелік профілів медичної реабілітації й соціальної адаптації дітей. Такі заходи направлені, в першу чергу, на забезпечення ефективного лікування та відновлення порушених функцій організму дитини. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час виїзної наради до київських санаторіїв.

«Удосконалення санаторно-курортної мережі столиці – це, у першу чергу, інвестиція у здоров’я маленьких киян. Так, за останні півтора роки у столичних санаторіях, дотримуючись усіх карантинних обмежень, ми змогли здійснити лікування більше 5 тисяч дітей із захворюваннями різноманітного профілю. При цьому майже 70% із них – діти пільгових категорій», – розповіла вона.

За словами Ганни Старостенко, за три роки на проведення капітальних та поточних ремонтів, а також оновлення матеріально-технічної бази з міського бюджету було витрачено майже 83 млн грн.

«За останні півтора роки у санаторії «Салют» було придбано унікальне обладнання, що дозволило запровадити нові методи реабілітації для дітей із захворюванням на ДЦП та аутизм, такі як кінезіотерапія, пеллоїдотерапія та гідрокінезіотерапія», – зазначила заступниця голови КМДА.

На сьогодні санаторій «Салют», що розрахований на 200 ліжок (100 ліжок для дітей з інвалідністю у супроводі законного представника), забезпечує комплекс реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю, що складається з медичної, психолого-педагогічної та соціальної реабілітації. Крім того, спеціалісти санаторію велику увагу приділяють роботі з батьками – на постійній основі вони проводять тренінги «батьківської компетенції».

«Водночас на базі санаторію «Ялинка» тільки цього року було відкрито два нових відділення – для реабілітації дітей із захворюваннями ендокринної системи на 60 ліжок та для реабілітації дітей з онкологічною патологією на 40 ліжок (20 ліжок для лікування дітей у супроводі законного представника), а також кабінети теплолікування, пелоїдотерапії та бальнеотерапії. Для цього у закладі було проведено капітальний ремонт корпусу на 120 місць та закуплено нове обладнання на суму у понад 10 млн грн», – розповіла заступниця голови КМДА.

Санаторій «Ялинка» розрахований на 300 ліжок та надає комплекс реабілітаційного лікування, що складається з фізичної реабілітації, фізіотерапії, бальнеотерапії, психологічної та медикаментозної корекції. Окремо у закладі функціонує «Школа діабету» для дітей та підлітків.

Загалом мережа комунальних санаторно-курортних закладів налічує 12 закладів, із яких функціонують 6 закладів. Їх потужність становить 975 ліжок, фактично отримують лікування 842 дитини, з них – 133 у супроводі законного представника. З метою вдосконалення управління усієї мережі нещодавно Київрада ухвалила рішення щодо реорганізації санаторно-курортних закладів та створення КНП «Центр реабілітації для дітей».

Інспекція в дитячий спеціалізований санаторій «Салют» та дитячий спеціалізований санаторій «Ялинка»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]