Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За проекти Громадського бюджету-3 кияни віддали вже майже 300 тисяч голосів – Микола Поворозник (+відео)

10 вересня 2018 року, 13:17

За 17 днів голосування віддано вже майже 300 тисяч голосів, а точніше, станом на ранок, – 281,43 тисяч. Усього взяло участь понад 95 тисяч киян, адже кожен може віддати свій голос за п’ять проектів. Про це повідомив сьогодні на прес-брифінгу перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. 

«Найактивніше кияни голосують за 165 загальноміських проектів (тобто які не мають прив’язку до якогось конкретного району). За них віддано понад 51 тисячу голосів. Найпершими йдуть проекти освіти, які отримали близько 40% голосів. Це насамперед благоустрій шкіл, освітнього простору, впровадження Нової української школи. Друге місце за рейтингом – у проектів спортивної галузі, а це близько 17%. Далі йдуть голоси за комунальне господарство та енергозбереження (благоустрій прибудинкових територій, облаштування парків і скверів), культуру і туризм, соціальний захист, охорону здоров’я, публічний простір», – повідомив Микола Поворозник.

За його інформацією, лідером за кількістю голосів серед районів є Солом’янський район (майже 35 тисяч голосів), далі Дарницький, Деснянський, Голосіївський, Шевченківський, Святошинський, Дніпровський, Оболонський, Подільський і Печерський (понад 8 тисяч) райони. На сьогодні лідером є проект № 174 «Реконструкція спортивних майданчиків ліцею «Голосіївський» № 241», яка набрала більше 6,5 тисяч голосів. Загалом 81 команда набрала по одній тисячі і більше голосів.

Микола Поворозник нагадав, що одночасно формуються команди проектів, тобто на сайті можна не лише віддати свій голос за проект, а й зареєструватись тим, хто хоче взяти безпосередню участь у його реалізації. Це своєрідне ноу-хау Громадського бюджету-3.

Наостанок Микола Поворозник закликав киян активніше долучатись до голосування в рамках Громадського бюджету, який є одним із дієвих механізмів управління містом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]