Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Захід з нагоди Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбудеться, але із вимушеними змінами в графіку

08 травня 2021 року, 16:14

Захід, запланований на 9 травня, підготовку до проведення якого зранку 8 травня заблокувало керівництво Національного музею історії України в Другій світовій війні за подачі Міністерства культури, таки відбудеться, але зі змінами у розкладі. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Інформація про те, що нашу техніку та обладнання для монтування сцени не пропускають на територію музею, стала для нас неприємною несподіванкою. Ніхто не міг пояснити причин такого рішення з боку Міністерства культури. Це ставило під загрозу проведення традиційного заходу, який присвячений пам'яті загиблих у Другій світовій та вшанування ветеранів тієї страшної війни. Проте, після розголосу в ЗМІ, нам, зрештою, вдалося домогтися, щоб техніку пропустили на територію музею. Наразі прочекавши кілька годин під шлагбаумом, наша техніка вже на території музею та починається встановлення сцени. Тому ми сподіваємося, що захід 9 травня все таки відбудеться, але тепер уже зі змінами в запланованому графіку», – розповіла Марина Хонда.

Вона також додала, що офіційна частину заходу розпочнеться о 12:00.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про те, що підготовка до проведення урочистостей з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні під загрозою зриву, через негласну заборону від Міністерства культури України. Підготовку до заходу і монтаж сцени та апаратури зранку фактично заблокували на в’їзді до музею Другої світовий війни.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]