Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Замкова гора у Києві отримала статус парку

22 лютого 2018 року

Замкова гора у Києві отримала статус парку 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати надали статус парку земельній ділянці, що розташована на Замковій горі в Подільському районі міста Києва. 

Земельна ділянка, яка отримала статус парку має  орієнтовну площу 9,8 га і знаходиться між вулицею Воздвиженською, провулком Ладо Кецховелі, Фролівським провулком, Андріївським узвозом. 

“Ми закликаємо раз і назавжди офіційно окреслити межі Замкової гори, аби зберегти це історичне місце для нащадків. Тим паче, один із київських забудовників раніше вже заявляв про намір звести 8-поверховий готель на Андріївському узвозі, частково зазіхнувши на територію Замкової гори. Цим рішенням ми створюємо повноцінний заповідник, і ніхто там нічого не зможе захопити, забрати чи побудувати”, - зазначив співавтор відповідної ініціативи , депутат Київради Сергій Гусовський.

Окрім того, депутати надали статус скверу земельній ділянці, що розташована на вул. Лук'янівській у Шевченківському районі. Орієнтовна площа зеленої зони  - 0,46 га.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]