Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Затримання на хабарі посадовця Укртрансбезпеки не має стосунку до діяльності КМДА

14 червня 2021 року, 16:48

Затримання на хабарі в. о. керівника Північного міжрегіонального управління Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) стосувалося саме його посадових обов’язків як працівника зазначеної служби, і жодним чином не пов’язане із діяльністю Київської міської державної адміністрації.

При цьому кілька засобів масової інформації опублікували новину, у якій пов’язали цей факт із діяльністю КМДА, посилаючись на те, що затриманий був членом конкурсного комітету на визначення перевізників для роботи на міських автобусних маршрутах.

Зазначимо, що затриманий не є співробітником Київської міської державної адміністрації. У конкурсному комітеті він представляв центральний орган державної влади, підпорядкований напряму Кабінету Міністрів України. Однак не взяв участі в жодному засіданні комітету.

Кандидатуру затриманого керівництво Укртрансбезпеки запропонувало Київській міській державній адміністрації листом № 915/5.1/14-21 від 03.03.2021 р.

Відповідно до п. 23 Постанови Кабінету Міністрів № 1081 від 03.12.2008р. «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» Київська міська державна адміністрація не може відмовити у включенні до конкурсного комітету представникам таких органів центральної влади, як Укртрансбезпека, Національна поліція і територіальні органи з надання сервісних послуг МВС.

Згадування Київської міської державної адміністрації у ЗМІ в контексті кримінального провадження стосовно посадовця Укртрансбезпеки – це маніпуляції, і останнім часом вони стали системними.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]