Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки енергоефективним заходам школи та дитсадки столиці зекономили у 2018 році близько 100 млн грн (+фото, відео)

10 квітня 2019 року, 14:22

Одним із пріоритетних завдань Стратегії розвитку міста Києва є ефективне використання енергетичних ресурсів та запровадження енергоощадних та екологічних технологій. Київ як європейська столиця послідовно впроваджує План дій сталого енергетичного розвитку м. Києва на 2016-2020 роки. За останні три роки заходи з енергозбереження виконані у 331 закладі соціальної сфери: у 17 закладах проведена термосанація (комплекс заходів з енергозбереження), у 33 – модернізація системи освітлення, у 24 закладах встановлено індивідуальний тепловий пункт з погодним регулюванням (ІТП), у 257 – проведена модернізація ІТП. Завдяки цим заходам столичні школи та дитсадки зекономили близько 100 млн грн на комунальних послугах. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час візиту до ДНЗ № 601 (вул. Верховинна, 17), де встановлені сонячні панелі, що дозволяють економити енергоносії.

«Для цих цілей Київська міська державна адміністрація ініціювала співпрацю з корпорацією НЕФКО – Північною екологічною фінансовою корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO), що фінансує енергоефективні проекти у країнах Центральної та Східної Європи, включаючи Україну. Києву вдалося залучити понад 6,5 млн євро коштів міжнародних фінансових організацій. Зокрема, мова йде про кредитні кошти міжнародної корпорації NEFCO та Фонду партнерства з питань енергоефективності та довкілля у Східній Європі (E5P Fund). Ще 2 млн євро були вкладені в енергоефективність соціальної сфери з міського бюджету», – повідомив Петро Пантелеєв.

Моніторинг показує високу ефективність проекту «Термосанація у бюджетних установах міста Києва», який реалізовано завдяки НЕФКО. У закладах бюджетної сфери вдалося за 2018 рік зекономити близько 100 млн грн (3,3 млн євро). Прогноз щорічної економії бюджетних коштів – не менше 70 млн грн. Крім цього, заклади отримують оптимізацію температурних та санітарних умов у закладах, а також подовження терміну експлуатації обладнання.

Прес-тур до дитячого садочка, в якому встановлені сонячні панелі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]