Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки міській програмі співфінансування та «теплим кредитам» столичне ОСББ зменшило платежі за тепло більш як утричі

02 жовтня 2018 року, 17:55

Столичному об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) на бульварі Ярослава Гашека, 18 вдалося зменшити оплату за опалення більш як утричі за рахунок енергоефективних заходів. Замість середньозваженого тарифу за централізоване опалення на рівні 30 грн/кв. м, мешканці цього багатоквартирного будинку платять не більше 8 грн/кв. м. Така економія стала можливою завдяки участі мешканців у столичній програмі співфінансування «70/30» та отриманні «теплих кредитів» від держави.

Енергоефективний досвід будинку сьогодні під час зустрічі з керівником ОСББ вивчали Віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко, Державний секретар Швейцарії Марі-Габріель Інайхен-Фляйш, заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«Міська програма співфінансування «70/30» не припиняє роботу. За три роки більше 200 будинків отримали допомогу від міста на проведення енергоефективних заходів: місто оплачує 70% робіт, мешканці збирають 30%. За ці роки кияни інвестували в енергоефективність своїх домівок більше 55 млн грн. У результаті – мають не лише більш комфортні умови проживання, а також суттєву економію на комунальних платежах», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також зазначив, що міська програма може поєднуватися із Урядовою програмою «теплих кредитів» Держенергоефективності, що ще знижує частку коштів, яку мають зібрати мешканці. Адже держава компенсує 40% від суми кредиту для ОСББ та ЖБК на проведення енергоефективних заходів.

Інспекція будинку, що бере участь у програмі співфінансування «70/30»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]