Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки системі дистанційного моніторингу школи та дитсадки Києва зекономлять понад 60 млн грн

27 грудня 2017 року, 15:28

Завдяки впровадженню системи дистанційного моніторингу школи та дитсадки столиці зможуть зекономити наступного року понад 60 млн грн. Про це сьогодні під час прес-ланчу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Така система дистанційного контролю енергоспоживання є унікальною для України. Ба більше, вона працює далеко не в усіх країнах Європи. Проте сьогодні така система діє у 400 закладах бюджетної сфери Києва. Вона полягає у тому, що можна дистанційно моніторити температуру в класах, управляти обладнанням індивідуального теплопункту в школах чи дитсадках, вчасно виявляти збої у роботі системи, а головне – оперативно реагувати на зміну погоди та графіка роботи закладу. Тобто вночі або під час канікул, коли навчання не проводиться, рівень енергоспоживання можна знижувати до необхідного технічного мінімуму», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що фактично всі освітні й виховні заклади Києва оснащені тепловими пунктами із системами погодного регулювання, що дають економію енергоспоживання в обсязі 25-30%.

«Але система моніторингу дасть змогу ще додатково зекономити 10%, а це в абсолютних цифрах для 400 закладів, де такий механізм встановлений, становитиме понад 60 мільйонів гривень», – підкреслив Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]