Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки внутрішньому аудиту у 2018 році заощаджено та повернуто 175 млн грн до столичного бюджету

18 квітня 2019 року, 15:14

Завдяки внутрішньому аудиту у 2018 році вдалося заощадити та повернути до міського бюджету майже 174,9 млн грн. Про це під час розширеного засідання Колегії КМДА розповіла директор Департаменту внутрішнього контролю та аудиту КМДА Оксана Колтик.

«Метою нашого департаменту є вдосконалення системи управління та системи внутрішнього контролю КМДА. Фінансовий ефект від впровадження наших рекомендацій за 2018 рік склав 174,9 млн грн», – розповіла Оксана Колтик.

Вона зазначила, що досягти такого ефекту вдалося завдяки моніторингу тендерних процедур, експертизі кошторисів, перевірці обсягів та вартості виконаних будівельно-ремонтних робіт, поновлення фінансових ресурсів та відшкодування збитків за результатами  внутрішніх аудитів тощо. До прикладу, у 2018 році проводилися аудити ефективності виконання будівельно-ремонтних робіт по міській Програмі соціально-економічного розвитку всіма районами. Всього у 2018 році проведено 73 аудити, підсумки 45 з них були направлені до правоохоронних органів.

«На кінець 2018 року згідно з матеріалами аудитів Департаменту правоохоронці зареєстрували 122 кримінальних провадження. Незважаючи на те, що вони розслідуються досить довго, є певні результати – 25 посадовим особам повідомлено про підозру, а 17 справ передано до суду», – наголосила Оксана Колтик.

 Також вона зазначила про необхідність уникати таких ризиків для міста як делегування замовниками проведення експертизи виконавцям будівельно-ремонтних робіт, вибір експертної організації по принципу простоти проходження, а не досвіду і репутації, відсутність перевірки цін експертними організаціями, укладання додаткових угод на збільшення ціни товару без наявності документально підтвердження коливання ціни на ринку за період між укладанням першочергового договору та додаткової угоди, а також необхідність приведення всіх елементів системи внутрішнього контролю до Основних засад здійснення внутрішнього контролю, затверджених постановою КМУ від 12.12.2018 № 1062.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]