Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завершена реконструкція трамвайної лінії на вулиці Алматинській

30 грудня 2021 року, 13:22

Реконструкція трамвайної лінії на вулиці Алматинській завершена. Тривають останні приготування перед повноцінним запуском лінії трамвая на мікрорайон ДВРЗ. Наразі в технологічному режимі запущено рух мережею, тривають пусконалагоджувальні роботи, випробування і обкатка рухомого складу. Про це повідомляє КП «Київпастранс».

Уже за кілька тижнів рух трамваїв вулицею Алматинською відновлять повноцінно. Запуск лінії забезпечить пряме транспортне сполучення мешканців мікрорайону ДВРЗ і Дніпровського району з іншими районами міста та Святошино-Броварською лінією метрополітену. Користуватимуться трамваями щодня близько 32 тисяч пасажирів.

У рамках реконструкції спеціалісти оновили трамвайне полотно, контактну мережу, зупинкові комплекси та технічну інфраструктуру лінії. Це понад 11 кілометрів колійно-енергетичної інфраструктури, 12 посадкових платформ та 7 павільйонів очікування. Завдяки реконструкції нова лінія може обслуговувати сучасний рухомий склад, тож мешканці ДВРЗ зможуть користуватися новими трамваями PESA та «Татра-Юг». У наступному році кількість нового рухомому складу на маршрутах Дарницького депо поступово збільшуватиметься.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]