Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завод «Енергія» відновлює свою роботу після планового ремонту

10 вересня 2018 року, 18:56

11 вересня сміттєспалювальний завод «Енергія» КП «Київтеплоенерго» відновлює роботу після планових ремонтних робіт і знову прийматиме тверді побутові відходи. Після щорічного планового ремонту обладнання готове до роботи взимку – перетворювати побутові відходи на корисну енергію для забезпечення киян теплом і гарячою водою.

Нагадаємо, що 10 серпня завод «Енергія» призупинив свою роботу для проведення планових ремонтних робіт. Це необхідно було для того, щоб підготувати обладнання до роботи в посиленому режимі під час опалювального періоду та оглянути і відремонтувати те устаткування, до якого в робочому стані немає доступу.

«Протягом місяця ми відремонтували бункер побутових відходів, виконали власними силами ремонти котлів, насосного обладнання та арматури, а також привели в належний стан обладнання двох бойлерних. Ми реалізували усі необхідні роботи для того, щоб завод міг працювати взимку. Сьогодні «Енергія» – єдиний в Україні сміттєспалювальний завод. Тож ми не можемо собі дозволити щоб він стояв, адже його робота вкрай важлива для Києва. Завод спалює близько 25% столичних відходів, а це майже 750 тонн сміття щодоби! Це ті відходи, які інші вивозять на звалища – ми ж повністю утилізовуємо їх, а взамін отримуємо теплову енергію для мешканців житлових масивів «Позняки» та «Осокорки», – розповів директор СП «Завод «Енергія» Сергій Крикун.

Відновлення роботи заводу буде проходити поступово. Спочатку запустять один котел, а пізніше й інші котлоагрегати. Прийом побутових відходів нарощуватимуть також поступово. Перші три доби завод прийматиме по 250 тонн відходів, а потім по 500 і зрештою вийде на свій робочий режим – 750 тонн. Такий плавний вхід у роботу необхідний для безпечної роботи обладнання та накопичення і підготовки сміття до спалювання.

Крім того, на заводі «Енергія» триває капітальний ремонт електрофільтру №2 та крану побутових відходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]