Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Земельна комісія погодила ДПТ Дніпровського та Солом'янського районів у межах окремих вулиць

13 липня 2016 року

Земельна комісія погодила ДПТ Дніпровського та Солом'янського районів у межах окремих вулиць

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили затвердження детального плану території місцевості Микільська Слобідка, що включає вулиці Панельна, Челябінська, залізничні колії, вулиці 1-у Садову. Садово-Набережну в Дніпровському районі столиці.

На території проектування розташовано: квартали садибної забудови, гуртожиток ТОВ “Гроно”, будуються нові житлові комплекси “Садовий”, “Кассіопея”, а також виробничі та складські території, транспортні підприємства, гаражні кооперативи.

“Територія ДПТ охоплює 80 га. Пропонується формування кварталу нової житлової багатоквартирної забудови з об'єктами обслуговування та підземними паркінгами, зведення дитячого дошкільного закладу на 120 місць. Заклади повсякденного обслуговування, спортивні зали, кабінети сімейного лікаря розміщуватимуть на перших поверхах житлових будинків, що виходять на вулиці. У дворовому просторі пропонується розміщення зон відпочинку дорослих і дітей, а також спортивні та ігрові майданчики”, - говорить голова профільної комісії Олександр Міщенко.

Окрім того, згідно проекту ДПТ, планується будівництво загальноосвітньої школи на 1660 місць на території ВАТ “Дарницький комбінат будівельних матеріалів і конструкцій”. Передбачено й будівництво шумозахисних екранів на ділянках примикання території забудови до залізничних колій.

Також постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування погодила ДПТ в межах вулиць Народного ополчення, Ернста, Івана Пулюя, вздовж річки Совки та верхнім каскадом Совських ставків у Солом'янському районі столиці.

У межах відповідного ДПТ, що охоплює 170 га, пропонується розширення парків “Проня” та “Совська балка”. Також передбачається на територіях комунально-складських підприємств, які на даний час не працюють, формування кварталів нової житлової багатоквартирної забудови. Зокрема на території ПАТ “Укрпромтеплиця” планується зведення будинків на 19-22 поверхів з об'єктами обслуговування та дитячим дошкільним закладом.

Відповідні ДПТ мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]