Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Зі столичних вулиць приберуть усі літні майданчики, що працюють незаконно – Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища

30 травня 2017 року, 12:20

У Києві залишилося близько півтори тисячі незаконних кіосків і трохи більше 1200 засобів пересувної торгівлі (автолавок типу «купава» та автівок із продажу їжі), що працюють незаконно. Про це, виступаючи у програмі «Ранок по-київськи» на ТРК «Київ», заявив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Тарас Панчій.

Він зауважив, що мова йде про об’єкти, що не дотримуються санітарних вимог, порушують правила благоустрою, розміщуються у безпосередній близькості від комунікацій, що є небезпечним.

«На тлі успішної боротьби із незаконними МАФами серйозною проблемою залишається пересувна торгівля. Із 1360 наявних одиниць лише 120 працюють офіційно. Але нещодавно ми провели тендер, за підсумками якого до «Київблагоустрою» доєдналась підрядна організація. Відповідно, кількість демонтажів незаконних тимчасових споруд відчутно збільшиться. Також ми підключили Управління торгівлі та побуту та профільне КП «Міський магазин». І вони почали активно демонтувати незаконні пересувні засоби торгівлі», – сказав Тарас Панчій.

Він також повідомив про активізацію самовільного встановлення підприємцями літніх майданчиків, яких у Києві близько 1200 одиниць.

«Лише 300 літніх майданчиків із 1200 працюють законно. Їхні власники уклали угоду з Департаментом містобудування та архітектури про сплату пайової участі. Решту, що ведуть незаконний бізнес, прибиратимемо зі столичних вулиць», – повідомив Тарас Панчій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]