Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Зміни до Програми економічного та соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки дозволять вчасно здати в експлуатацію важливі для міста інфраструктурні об’єкти – Наталія Мельник

04 грудня 2018 року, 17:28

Зміни до Програми економічного та соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки дозволять вчасно здати в експлуатацію важливі для міста об’єкти інфраструктури. Про це повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник під час виступу на пленарному засіданні Київради.

Вона представила депутатському корпусу проект рішення Київської міської ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 21 грудня 2017 року № 1042/4049». За проект проголосував 81 депутат.

«Зміни до Програми економічного розвитку міста Києва на 2019 рік вносяться, насамперед, у частині затвердження переліку об’єктів, виходячи з основних завдань міської влади щодо фінансування будівництва та введення в експлуатацію найбільших соціально значимих об’єктів міської інфраструктури», – зазначила Наталія Мельник.

За її словами, згідно з документом, у 2019 році на реалізацію масштабних проектів у транспортній галузі міста пропонується виділити майже 5 млрд грн. Ці кошти спрямують на будівництво першої черги гілки метрополітену на житловий масив «Виноградар», Подільського мостового переходу через річку Дніпро та на реконструкцію Шулявського шляхопроводу. Крім того, за рахунок коштів, передбачених у Програмі, планується ремонт рухомого складу громадського транспорту, капітальний ремонт зовнішнього освітлення та доріг у столиці.

Понад 3,4 млрд грн у проекті Програми на 2019 рік заплановано на вирішення питань житлово-комунального господарства столиці. Зокрема, мова йде про реконструкцію споруд першої черги Бортницької станції аерації у Дарницькому районі столиці та модернізацію систем теплопостачання. Майже 500 млн грн заплановано на реконструкцію та будівництво восьми каналізаційних колекторів.

У 2019 році на будівництво «Доступного житла» та житлових будинків для учасників АТО, а також на придбання житла для черговиків квартобліку передбачено 300 млн грн. Крім того, проектом Програми на 2019 рік заплановано виконання робіт із капітального ремонту житлового фонду, асфальтування прибудинкових територій та міжквартальних проїздів, заміна ліфтів, облаштування ігрових та спортивних майданчиків.

Разом із тим, згідно з проектом Програми на 2019 рік, на такі соціально-важливі галузі як освіта та охорона здоров’я передбачено 1,3 та 1,5 млрд грн. відповідно. Зокрема, планується завершення реконструкції школи № 42 та п’яти дитячих садочків у Голосіївському, Дарницькому, Оболонському та Подільському районах міста. Фінансуватимуться також роботи з реконструкції та будівництва закладів охорони здоров’я. Мова йде про оновлення приймального та спеціалізованого відділень Олександрівської лікарні, Київського міського перинатального центру, Київської міської лікарні № 6, а також будівництво трьох амбулаторій у Дарницькому та Дніпровському районах столиці.

На розвиток мережі спортивних закладів у 2019 році проектом Програми на наступний рік передбачено виділення 136 млн грн. За рахунок цих коштів профінансують роботи з реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу на вул. Райдужній, спортивної споруди зі штучним льодовим покриттям на вул. Міста Шалетт, легкоатлетичного манежу на проспекті Тичини, стадіонів «Старт» та «Русанівець».

«Запропоновані зміни до проекту Програми економічного та соціального розвитку на наступний рік є збалансованими до проекту бюджету столиці на 2019 рік. Лише за умови збереження фінансування в обсягах, передбачених проектом Програми, роботи на об’єктах будуть завершені у встановлені терміни. Цей документ демонструє цільове використання коштів киян – платників податків, завдяки яким у столиці відбуваються якісні перетворення», – зауважила Наталія Мельник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]