Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Освітні гарантії дітям

ДОДАТКОВІ ГАРАНТІЇ У СФЕРІ ОСВІТИ ДІТЯМ КИЯН – ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

ПІДСТАВА

Рішення Київської міської ради від 03.03.2016 року № 118/118 «Про надання додаткових пільг та гарантій сім'ям киян - Героїв Небесної Сотні та киянам - постраждалим учасникам Революції Гідності».

ОБСЯГ НАДАННЯ

До додаткових гарантій та пільг у сфері освіти членам сімей киян - Героїв Небесної Сотні належать:

  • Першочергове влаштування дітей до дошкільних навчальних закладів, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва.
  • Додаткова пільга щодо плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва.
  • Додаткова пільга щодо плати за харчування учнів 5 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва.

ВЛАШТУВАННЯ ДО ДИТСАДКІВ

Члени сімей киян - Героїв Небесної Сотні мають право на першочергове влаштування дітей до дошкільних навчальних закладів, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва, на підставі документів, які підтверджують наявність пільги.

Першочерговий прийом дітей до дошкільних навчальних закладів здійснюється у передбаченому законодавством України порядку.

Першочергове влаштування дітей до дошкільних навчальних закладів здійснюється з дотриманням Порядку електронного запису дітей до дошкільних навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва, затвердженого наказом Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 27 березня 2014 року N 184, зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у місті Києві 09 квітня 2014 року за N 6/1059.

ХАРЧУВАННЯ У ДИТСАДКАХ

Додаткова пільга щодо плати за харчування дітей киян - Героїв Небесної Сотні у дошкільних навчальних закладах, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва, щороку передбачається районними в місті Києві державними адміністраціями за рахунок коштів бюджету міста Києва.

ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛАХ

Харчування учнів 5 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва, із числа дітей киян - Героїв Небесної Сотні здійснюється безкоштовно.

ПРОЦЕДУРА

Підставою для надання додаткової пільги щодо плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва, та додаткової пільги щодо плати за харчування учнів 5 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва, із числа дітей киян - Героїв Небесної Сотні є документи, які підтверджують наявність пільги.

Департамент соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) доводить до відома Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), управлінь освіти районних в місті Києві державних адміністрацій Список осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, члени сімей яких мають право на одержання одноразової грошової допомоги та доплати до пенсії у зв'язку з втратою годувальника, затверджений наказом Міністерства соціальної політики України від 08 травня 2014 року N 278.

Уповноважений орган

Департамент освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), бульв. Т. Шевченка, 3, тел. (044) 279-14-46

Управління освіти районних в місті Києві державних адміністрацій

Контакти

Дізнатись більше про виплати чи отримати консультацію з інших питань можна, звернувшись до:

  • Центру допомоги учасників АТО за адресою: вул. Хрещатик, 36, каб.115, телефон для довідок (044) 202 76 93, (067) 242 37 18

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]