Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Київ розширює психологічну підтримку жінок та дівчат у питаннях безпеки під час війни та післявоєнного відновлення

27 липня 2023 року, 15:13

Столиця розширює психологічну підтримку жінок та дівчат у питаннях безпеки під час війни та післявоєнного відновлення. Київ та міжнародний благодійний фонд «Український Жіночий Фонд» підписали Меморандум про партнерство та співробітництво. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Через війну українські жінки потребують ще більшої психологічної підтримки та допомоги. Окрім домашнього насильства, жінки почали звертатися і через сексуальне насильство під час війни. Це дуже делікатна тема, бо багато жінок бояться говорити про це, замикаються в собі. Київ розширює співпрацю з Українським Жіночим Фондом у питаннях підтримки жінок та дівчат. Цього року столиця уже долучилася до проєкту «ЇЇ СИЛА: підтримка жінок України в часи війни та відновлення». Тренінги пройшли 10 столичних психологів, які далі будуть навчати своїх колег, проводити індивідуальні і групові консультації», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, у межах співпраці УЖФ також допоможе з підготовкою столичних психологів. Вони після кваліфікованого навчання будуть організовувати регулярні психологічні сесії для фахівців, які першими контактують із постраждалими жінками та дівчатами.

«Дуже приємно, що Київ – це перше українське місто, що підписало Меморандум із Українським Жіночим Фондом. Важливо, аби кожна жінка в Україні почувала себе гідною та продовжувала жити повноцінним життям навіть в умовах війни. У цей важкий час маємо обʼєднуватися, допомагати та підтримувати одна одну, бо тільки разом ми подолаємо всі труднощі», – додала заступниця голови КМДА.

Довідково.

Міжнародний благодійний фонд «Український Жіночий Фонд» – благодійна організація, створена у 2000 році через обмеженість фінансових ресурсів, доступних для захисту прав жінок в Україні.

Його місією є підтримка жіночих та феміністичних організацій, сприяння їхній участі в розвитку потужного, ефективного і масового жіночого та феміністичного руху, що здатний захищати права жінок і просувати ґендерну рівність в усіх сферах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]