Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві обрали 12 переможців конкурсу на створення модної колекції одягу

03 серпня 2021 року, 17:03

Із 282 заявок від молодих митців із України та діаспори обрано 12 переможців конкурсу на створення нової колекції принтованого одягу від київського арт-бренду OVERALL. Проєкт «Вдягни українське мистецтво» стартував за підтримки Українського Культурного Фонду та представлятиметься на Ukrainian Fashion Week (UFW) вже у вересні.

Роботи переможців розмістять на одязі. Серед переможців, 5 київських митців: художники, які працюють у стилі абстрактного експресіонізму Анна Кострицька та Євген Лісняк, художниця під псевдонімом AVE працює у таких техніках, як: графіка, живопис, колаж, літографія, український стріт-арт художник та мураліст Dima FATUM та дизайнерка, художниця, реставраторка Аліна Луговська.

Серед переможців також одеський дует Франсуази Оз та Богдана Перевертуна, художник, фотограф, кліпмейкер і музикант зі Львова Лесь Панчишин та також львівська художниця Kinder Album, що у своїй творчості послідовно і рішуче ставить питання гендерної нерівності. Обрано у конкурсі також рівненську художницю, викладачку та популяризаторку українського етносу Інну Харчук. Серед переможців, які живуть на дві країни – Олександр Барболін (Ізраїль), Гриця Ерде (Німеччина) та Ніна Мурашкіна (Іспанія).

До конкурсного відбору митців, які беруть участь у проєкті від OVERALL долучилися директорка Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Яна Барінова, український арт-дилер Ігор Абрамович, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, продюсер шоу ТВІЙ ДЕНЬ на телеканалі 1+1 Єгор Гордєєв, головна редакторка видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва, кураторка та засновниця агенції Tuasho Анна Авєтова та головна редакторка журнала VIVA! Іванна Слабошпицька.

«Департамент культури всебічно підтримує молодих українських художників, їх таланти і проєкти. Подібні ініціативи є прикладом правильної взаємодії брендів та художників, коли з митцями підписуються ліцензійні договори і в результаті автори отримуватимуть роялті за використання їхніх робіт», – сказала Яна Барінова, представляючи столичних переможців.

Наразі бренд OVERALL уже співпрацює з видатними українськими митцями Олександром Ройтбурдом, Василем Цаголовим, Миколою Маценко, Романом Мініним, Володимиром WaOne Манджосом та іншими. Після підписання договорів із переможцями конкурсу молодих митців команда бренду розпочне підготовку до модного показу, який відбудеться вже у вересні у рамках 49 сезону Ukrainian Fashion Week.

«Кожен сезон Ukrainian Fashion Week є унікальним. Цього разу з нами вперше трапиться OVERALL зі своїм шоу, зі своєю колекцією, яка напряму об’єднає мистецтво живопису, графіки і дизайнерське мистецтво створення одягу. Отже, коли ми кажемо, що культура має бути доступна людям, то, особисто я не уявляю собі більш легкого шляху до доступності, ніж коли ти можеш одягнути витвір мистецтва на себе», – каже голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]