Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нова транспортна схема зробить рух на Подолі комфортним і для пішоходів, і для транспорту

21 листопада 2017 року, 11:18

Розроблена нова транспортна схема руху на Подолі. Вона дозволить уникнути заторів та зробить рух Подолом комфортним не лише для пішоходів, а й для громадського та приватного транспорту. Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Експеримент із пішоходизації Контрактової площі розпочався 1 серпня 2017 року. 82% мешканців Подолу позитивно відреагували на такі зміни. Тому Департамент транспортної інфраструктури та Подільська РДА розробили нову схему руху на Подолі.

У схемі розглядається можливість зробити вулицю Сагайдачного пішохідною. Для цього буде організовано проїзд вздовж готелю «Fairmont» до вул. Ігорівської. Також планується змінити рух на вул. Набережно-Хрещатицькій. Тут заборонять лівий поворот на вул. Спаську та відкриють лівий поворот на вул. Хорива.

На вул. Волоській на відрізку від вул. Верхній Вал до вул. Сковороди буде організовано двосторонній рух. А на відрізку від вул. Сковороди до вул. Борисоглібської в напрямку Верхнього та Нижнього Валів – односторонній.

На перехрестях вулиць Верхній та Нижній Вал із вулицями Костянтинівська та Межигірська будуть заборонені ліві повороти. Об’їхати прилеглі квартали можна буде через вулиці: Верхній Вал – Костянтинівську – Хорива – Межигірську та Нижній Вал – Межигірську – Ярославську – Костянтинівську.

Зміниться і рух громадського транспорту. Зупинки всіх маршрутів нерейкового транспорту будуть перенесені на вул. Спаську, де встановлять 5 посадкових платформ. Трамвай буде перенесено на Контрактову площу в сторону вул. Сковороди (між Гостинним двором та сквером № 3).

Нову схему руху презентували киянам у Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Участь у презентації взяли представники органів місцевого самоврядування, бізнесмени, студенти Києво-Могилянської академії та активісти. Через 2 тижні запланували додатково обговорити нову транспортну схему.

«Приємно, що проект пішохідного Подолу отримав таку громадську підтримку. Ми завжди прислуховуємось до думки киян і гостей міста. Не кожен пішохід може стати водієм, проте кожен водій може стати пішоходом. Наша мета – створити безпечний та комфортний простір для людей із різними потребами», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]