Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

МАФи не тільки перешкоджають ліквідації аварій, а й становлять загрозу життю та здоров’ю киян – «Київводоканал»

26 січня 2018 року, 15:04

Незаконно встановлені тимчасові споруди – МАФи – не тільки перешкоджають швидкій ліквідації аварії у разі прориву труби, а й становлять реальну загрозу для життя людей, які живуть поруч або працюють у таких кіосках. Про це повідомили в ПрАТ «АК «Київводоканал».

У зв’язку з цим підприємство неодноразово закликало власників МАФів знести або перенести тимчасові споруди від охоронної зони мереж. Ігноруючи попередження та приписи, власники тимчасових споруд несуть також відповідальність за тривалу відсутність водопостачання у мешканців.

За статистичними даними 2017 року, в столиці виявлено 1732 незаконно встановлених об’єкти. Із них 1239 розміщено в охоронних зонах водопровідного господарства, а 493 – в охоронних зонах об’єктів каналізаційного господарства. Із них за рік працівниками «Київводоканалу» демонтовано або ж перенесено близько 90 забудов.

За дорученням Комісії з питань житлово-комунального господарства Київради, «Київводоканалом» підготовлені зміни до Рішення № 3737, що стосувалося заборони торгівлі спиртними напоями в МАФах. Помилково в цьому Рішенні прийнято наступне: власник МАФа має право розташовувати будівлю в охоронній зоні, попередньо оформивши страховку. Зміни, прийняті Комісією з питань житлово-комунального господарства щодо вилучення цього пункту про дозвіл із Рішення, підготовлені до виносу на затвердження сесії Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]