Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

CDTO Києва опублікував відповіді на питання про цифрову транспортну карту

20 червня 2023 року, 16:21

В оновленому застосунку «Київ Цифровий» зʼявилася можливість придбати цифрову транспортну карту. Керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич опублікував відповіді на головні питання щодо цифрової транспортної карти.

Він пояснив, що у вартість цифрової карти, а коштує вона 40 гривень, включено оплату послуг сервісних провайдерів, зберігання даних та їхній захист, витрати на підтримку в автоматизованій системі оплати проїзду. 

Також Петро Оленич спростував інформацію щодо витрати бюджетних коштів на цифрові карти.

«Чи витрачались 20,3 млн гривень із міського бюджету на впровадження цифрової карти? Ні, не витрачались. Тендер передбачає, що майбутня оплата процесинговому центру буде здійснюватися за фактично надані послуги. Тобто лише за випущені цифрові карти. 20,3 млн гривень – це сума, на яку провайдер може забезпечити максимальну кількість карт. Фінальна ж сума залежить від загальної кількості придбаних», – пояснив керівник цифрової трансформації Києва.

Він також зауважив, що кошти, за які користувачі придбають цифрові картки, надійдуть процесинговому центру за надані послуги, а також підуть на підтримку функціональності та обслуговування.

За його словами, пластикова карта не є віртуальною карткою, як транспортні картки Apple у США. Через використання іншої технології немає можливості додавати пластикову карту у Wallet. Проте ця технологія має нижчу вартість випуску і не передбачає додаткової комісії (від 5 дол.) як у картках Apple.

«Команда «Київ Цифровий» завжди працює для киян і відкрита до фідбеку. Залишайте відгуки про новий сервіс, все проаналізуємо і зробимо висновки», – підкреслив Петро Оленич.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]