Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У середу Північний апеляційний господарський суд поновить розгляд справи про демонтаж незаконної частини «будинка-монстра» на Подолі

20 червня 2023 року, 20:36

У середу, 21 червня, Північний апеляційний господарський суд поновить розгляд справи про демонтаж незаконної частини «будинка-монстра» на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі. Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко у своєму Telegram-каналі.

За словами Володимира Бондаренка, цей будинок є невід'ємною частиною ландшафтного комплексу Подолу як історичного центру, тому позиція міської влади незмінна – поверховість цієї будівлі має бути приведена до первинних показників.

«Міська влада продовжує відстоювати позицію киян у судових спорах стосовно «будинка-монстра». Наразі експертиза підтвердила три прості та банальні речі. По-перше, будівля не відповідає вимогам нормативних актів щодо будівництва в історичному ареалі міста Києва, охоронних зонах та зонах регулювання забудови. По-друге, будівля негативно впливає на збереження культурного ансамблю історичної забудови Подолу. По-третє, виконання демонтажу поверхів вище 8-го поверху без заподіяння непоправної шкоди іншій частині будівлі та оточуючим будівлям можливе. Чекаємо оцінку судом цього доказу. І готові далі працювати з громадою», – наголосив Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]