Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

105 автобусів від європейських партнерів – дієва підтримка столиці під час воєнного стану

11 жовтня 2023 року, 16:52

Із початку повномасштабного російського вторгнення Київ отримав значну кількість гуманітарної допомоги від європейських партнерів, яка підтримала жителів столиці в найскладніші часи 2022 року. Однією зі складових цієї підтримки стали автобуси, які допомогли місту уникнути транспортного колапсу у важкий для Києва час. На цьому наголосив КП «Київпастранс» на своїй сторінці у Facebook.

«Із 2022 року Київ отримав уже 105 автобусів. Зокрема, першими до столиці прибули 11 машин з Риги. Згодом партнери з Латвії передали Києву ще 10 автобусів. Також одними з перших Києву передали автобуси з Німеччини. Окрім того, столиця отримала шість автобусів від фінського міста Тампере. Слід зауважити, що автобуси Києву передають як комунальні підприємства, так і приватні перевізники. Ще три автобуси передали українські благодійники», – йдеться в дописі.

«Київпастранс» зазначає, що наразі 75 автобусів від європейських партнерів задіяні в пасажирських перевезеннях. Не використовуються чотири двоповерхові автобуси MAN. Опрацьовується питання щодо експлуатації даних двоповерхових автобусів у післявоєнний час для організації екскурсійних, пізнавальних турів для школярів, а також для організації Управлінням туризму та промоцій КМДА рейсів туристичними місцями Києва на невеликі відстані.

«Нещодавно Київ отримав від Братислави 23 міських автобуси. П’ять із них – як донори запчастин. Решта після проведення всіх необхідних реєстраційних процедур та оснащення відповідно до вимог курсування в Києві (обладнання валідаторами, системами відстеження та інформування пасажирів), вирушать на маршрути міста та до оперативного резерву КП «Київпастранс»», – повідомляє підприємство.

Зазначимо, що з 2020 року до січня 2022 року «Київпастранс» закупив і отримав 11 трамваїв PESA, 23 тролейбуси українського виробництва та 200 автобусів. Попри повномасштабне вторгнення росії триває оновлення парку «Київпастрансу» новим рухомим складом українського виробництва: з 2022 року місто отримало 15 трамваїв українського виробника «Татра-Юг» у межах укладеного до повномасштабного вторгнення договору на поставку 20 одиниць.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]